2022-05-20
分享返早前👨🏻生日去食嘅酒店美式扒房🍽呢間餐廳都幾出名,慶祝活動好多人都會揀,主因係餐廳會tailored made一個menu📖,上面可以印名+祝福語,再會係餐枱上佈置staff再會幫大家影張相再曬返出嚟送俾你📸、生日卡上仲會有全店staff嘅簽名祝福,非常特別❤️呢餐係未解禁堂食前嘅early dinner,現場只有三枱食客,又因為有日光關係,無夜晚咁好feel,不過都好期待美食到來😌上網見必食牛扒、龍蝦,但可惜呢日無龍蝦~一開始以為得一塊牛扒、2個side dish會唔夠食,但原來係好飽㗎~🍴Starter - 🦪莫爾頓海鮮拼盤可以揀冷盤或熱食,有蠔、帶子、蝦、蟹餅,全部都好食,海鮮啱我哋口味😋🍴Main - 🥩帶骨肉眼牛扒覺得有骨嘅會好食啲香啲,所以要咗有骨嘅真係煎焗得好香牛味好吸引,開頭睇佢唔大份驚唔夠食,但未食晒都有啲飽,可能多肉有啲膩🍴Side Dish - 🥬忌廉菠菜呢款好多人都會揀,味道好好,忌廉味重,食完有滿足感,不過一樣食太多會有點膩🍟芝士松露炸薯條香脆好食,松露味香🍴Dessert - 🍫莫爾頓經典焗暖心朱古力餅 🍮法式焦糖燉蛋以上2個甜品作呢餐完美句號,2款都係
上網見必食牛扒、龍蝦,但可惜呢日無龍蝦~
🍴Starter - 🦪莫爾頓海鮮拼盤
🍴Main - 🥩帶骨肉眼牛扒
覺得有骨嘅會好食啲香啲,所以要咗有骨嘅
🍴Side Dish -
🥬忌廉菠菜
🍟芝士松露炸薯條
香脆好食,松露味香
以上2個甜品作呢餐完美句號,2款都係我哋鐘意食嘅,cream brûlée 焦糖面好正,chocolate cake係心太軟,流心朱古力味好正😍
仲叫咗2杯飲品🍷🍹
總括呢間餐廳都好值得再嚟,因為環境氣氛幾好,好多人都會喺門口位影相,值得打卡🥰
💰$1888+10% /2ppl
🚩Morton's of Chicago (尖沙咀)
📍尖沙咀彌敦道20號香港喜來登酒店4樓