2023-03-03 177 views
朋友喺中環返工,放咗工之後同佢附近搵嘢食,比呢間意大利餐廳嘅裝修吸引咗,於是一於入去試吓裝修風格非常有氣派,中間有盞大大嘅水晶燈,影相打卡一流,但餐廳嘅食物價錢大眾化,絕對值得一試今日我哋叫咗兩個4 course set dinner $608首先送上麵包,麵包非常軟熟,配埋黑醋橄欖油一齊食好滋味✨蟹肉牛油果芒果沙律🥗蟹肉非常足料,鮮味十足,好濃嘅海水味,牛油果生熟程度剛剛好,芒果好清甜,作為頭盤非常開胃✨香煎鵝肝伴鮮無花果鵝肝口感較紮實且綿密外,入口即化,香氣幽微細緻,配上無花果好有驚喜,無花果可以中和鵝肝嘅油膩感,簡直係絕配✨炭燒美國特級平鐵牛扒配波特甜酒汁我哋叫咗五成熟,生熟程度剛剛好,肉質好嫩滑同Juicy,牛味濃,配上甜酒汁一齊食,令牛扒味道再提升,旁邊嘅配料亦都非常好味,薯蓉非常香黑松露味,蘆筍亦都好爽脆✨烤海鱸魚柳珍寶帶子巴馬火腿卷配香檸牛油汁帶子大大粒,鮮甜爽口,巴馬火腿鹹香味突出,同帶子一齊食又唔同風味,海鱸魚皮烤到好香脆,魚肉嫩滑,配菜嘅青豆好新鮮翠綠✨開心果吉士千葉酥每個套餐,甜品可以任選一款手工蛋糕🍰,依間餐廳嘅甜品非常出名,千人酥酥脆又爽口的多層次口感,每一口

首先送上麵包,麵包非常軟熟,配埋黑醋橄欖油一齊食好滋味

✨蟹肉牛油果芒果沙律🥗

✨香煎鵝肝伴鮮無花果

✨炭燒美國特級平鐵牛扒配波特甜酒汁

✨烤海鱸魚柳珍寶帶子巴馬火腿卷配香檸牛油汁

✨開心果吉士千葉酥
每個套餐,甜品可以任選一款手工蛋糕🍰,依間餐廳嘅甜品非常出名,千人酥酥脆又爽口的多層次口感,每一口咬下都有不同驚喜,令人無法抗拒,開心果味濃郁,吉士餡料香滑creamy,依款甜品果然一試難忘

✨雜莓雪菲蛋糕
蛋糕口感,介乎慕絲同埋雪糕之間,口感柔軟香滑,雪菲蛋糕屬意大利國民級美食,唔係其他甜品舖可以食到,絕對值得一試

✨ 米蘭咖啡或茶
最後一叫埋呢間餐廳嘅招牌咖啡☕️,完美地結束呢一次的美食之旅