2014-02-07 1198 views
叫左個四人餐。首先餐湯--羅宋湯。仲衰過茶餐廳啲羅宋湯。湯稀過水。連最基本碗湯係熱都做唔到。。。主菜。唔知咩硯肉燴飯。個飯一上暗雅無光。色澤深。但入口。。。竟然只有腥味同怪異既飯味。連最基本碟飯係熱都係做唔到。。。主菜二。豬肋骨。唯一正常少少。真係個少少。。。個味道係正常的。但食個下真係完全食唔出件野係豬肉囉好無。我真係睇返餐牌先知自己食梗豬肋骨呀大佬。。。咩蛋火腿煙肉Pizza 。精采囉。。。佢係存在於熟同唔熟既好大空間入面。。。火腿怪味。喂大佬點解火腿可以係怪味家。再配合埋個塊蛋。怪上一層樓。神奇地方出現。個Pizza既鐵盤係熱既。但Pizza係凍家。好神奇呀該熱既到最後係全部都係凍既。。。呢下我心諗Cafe 正餐唔掂都算。。。甜品同飲品應該可以期待下。。。但係。。。現實係殘酷家。。。四款甜品既其中三樣如下心太軟。。。一上枱已經穿左。入面既朱古力係以水狀流出黎。。個皮乾到。。我知冬天亁燥。佢就乾到散咁制。。。跟個白色雪糕。。。我真係唔知自己食梗咩。。佢無味家。。。海鹽朱古力拖肥撻朋友評語難食。。朱古力怪味。。。終極朱古力。真係終極痛苦。成件甜品以朱古力慕絲作主體但完全食唔出朱古力慕
叫左個四人餐。
首先餐湯--羅宋湯。
主菜。唔知咩硯肉燴飯。
主菜二。豬肋骨。
咩蛋火腿煙肉Pizza 。精采囉。。。
該熱既到最後係全部都係凍既。。。
現實係殘酷家。。。
四款甜品既其中三樣如下
海鹽朱古力拖肥撻
朋友評語難食。。朱古力怪味。。。
終極朱古力。
真係終極痛苦。成件甜品以朱古力慕絲作主體但完全食唔出朱古力慕絲既幼滑口感。口感仲幾"鞋"口。味道同你拜年食既金幣朱古力有過之而無不及。。。
飲品。
凍焦糖朱古力。苦茶既苦味完全唔係個回事。同樣稀過水既質感。
凍焦糖咖啡。鴨屎綠既顏色對雙眼帶來強大衝擊。。砂冰唔係攪碎哂啲冰就叫砂冰既。。。冰同咖啡完全分離的。。。
結論。。。
該熱的凍上。該凍的萬幸的凍上。。。如果cafe既甜品同飲品做到佢地咁。。。真係。。。由於本來無諗住打食評所以無相片提供。。。