2024-08-20 3465 views
約咗朋友喺長沙灣等,朋友見到呢間餐廳幾得意就幫手攞埋位,呢間朱敏記我之前食過土瓜灣分店,印象中佢個胡椒豬肚湯係幾足料,所以都想試吓呢間新開嘅分店。weekday 6pm啱啱開始晚市,其本上人流唔多,侍應都係一貫嘅服務態度,好多嘢都要問兩三個先有人應。蒜蓉蒸蠔仔:賣相先扣一份,又浸滿油咁,個菜式嘅presentation真係要搞搞佢,啲蠔仔好細粒,基本上幾啖下肚就冇晒啲蠔仔,而且因為落得太多蒜蓉嘅關係,成碟嘢只有蒜頭味,完全蓋過蠔仔本身僅有嘅鮮甜味道,可以話係本末倒置,調味掩蓋咗食物本身嘅味道蒜蓉蒸吊桶:俾足8件排到靚靚都好有心意,但啲吊桶好靭,同埋即使落咗蒜蓉都掩蓋唔到吊筒嗰陣腥味豆豉鯪魚油麥菜:最後叫咗個油麥菜,呢度菜理應係家常小炒,似最穩陣嘅菜式,但唔知係落鹽定其他調味料重手,我覺得鹹得滯,而且油膩感重,食咗3份1到就要放棄就係啱啱先上返OpenRice諗住打個食評,點知原來已經係負評如潮,早知睇咗OpenRice先,叫我朋友即刻轉餐廳,唔使嘥咗個胃
1900 views

Type of Meal