2010-10-25 20 views
話說之前有本雜誌送左張免費咖啡既優惠券,咁我當然唔會放過呢次機會啦。但遺撼既係,呢間咖啡店無供應雲南咖啡,只提供Breakfast Blend。但由於時間關係,唔想去第二間Pacific Coffee。那只好接受現實,享用這蒸餾咖啡並加上一件cheese cake。店員已提醒因蒸餾的緣故,會等耐小小。breakfast blend平時飲咖啡飲得多,但蒸餾咖啡算是頭一回。飲咖啡前,聞聞咖啡香。人總會精神一振,更令我從周公那兒叫回來。當我飲一口,便覺得咖啡味香濃。其實,甚麼也不加進咖啡才可品嚐到咖啡的真味。雖然沒有了雲南,但也有Breakfast Blend。這還算不錯呀。Cheese Cake當真,這蛋糕味道也不錯。因為芝士味好濃,而且好creamy。食落去唔會有肥膩既感覺。再者,入口唔會太甜。絕對是交足功課。而我的口味有點兒特別,用忌廉送蛋糕。呢個仲好食,因為芝士蛋糕同忌廉都幾夾。食左咁多次都係咁食,無錯架啦。雖然找不到雲南咖啡,但也可在這兒偷閒一會。已經是難得的享受,之後要到學校再作戰,加油吧。

breakfast blend
振,更令我從周公那兒叫回來。
Breakfast Blend

2010-10-13