2023-05-20
之前喺中環返工,lunch時間行過見到好多人排隊,然後見到門口貼滿晒好多張唔同年份嘅米芝蓮指南,重點係價錢好親民,$38/碗雲吞麵🤩,於是第2日就早啲過嚟試吓喇!我哋大約12:00pm 嚟到唔洗排隊直入,餐廳裡面仲有少量座位,裡面裝修採用中式古典風,兩邊有卡位,中間是長枱;卡位會兩人一邊搭枱,會用盡餐廳座位去招呼客人,特別係繁忙時段,食完一刻碗就會被收,然後就要去埋單,我哋由坐底到食完都係用咗24分鐘渣,絕對係「快食之選」🤣🤣餐牌好簡單,餸只有3款:雲吞、鮮鯪魚球同埋鮮牛肉,可以單一餸、雙拼或三拼,麵就可以選擇湯麵或撈麵,因為我想試晒3款,所以選擇咗至尊三寶麵!🍜至尊三寶麵 $48(2粒雲吞+1粒鮮鯪魚球+幾塊鮮牛肉 )😋食後感:-雲吞好大粒,而且皮薄多餡,好味道😋-鮮鯪魚球都好大粒,啖啖魚肉,好有魚嘅鮮味🐟-鮮牛肉煮得幾淋,好有牛味,味道都唔錯🤤-3款餸裡面,個人覺得雲吞最好食😋👍🏻👍🏻同埋味道最夾麵🙌-麵彈牙有口感,湯底係用豬骨、大地魚和羅漢果等熬煮而成,清清哋鹼水味唔重,好飲👍🏻雲吞麵絕對係encore 之選🤤👍🏻食緊至尊三寶麵時係度諗緊雲吞多幾粒就好🤣食兩粒好似唔係好夠,所以下
🍜至尊三寶麵 $48
(2粒雲吞+1粒鮮鯪魚球+幾塊鮮牛肉 )
😋食後感:
-雲吞好大粒,而且皮薄多餡,好味道😋
-鮮鯪魚球都好大粒,啖啖魚肉,好有魚嘅鮮味🐟
-鮮牛肉煮得幾淋,好有牛味,味道都唔錯🤤
-3款餸裡面,個人覺得雲吞最好食😋👍🏻👍🏻同埋味道最夾麵🙌
雲吞麵絕對係encore 之選🤤👍🏻食緊至尊三寶麵時係度諗緊雲吞多幾粒就好🤣食兩粒好似唔係好夠,所以下次我會叫單一雲吞麵就可以有4粒😋