2022-09-21 591 views
➖ 招牌鮮蝦雲吞麵湯底夠清夠味而且唔鹹我好小食雲吞麵飲湯飲到差唔多見底。雲吞有五粒大小適中皮唔大塊而且夠薄唔會食到成口雲吞皮,皮入邊蝦同豬肉既比例好好每粒大概有兩至三隻蝦,每隻蝦既肉質亦都新鮮爽口。麵底一啲鹼水味都無麵身夠彈牙,成碗麵我都好滿意➖ 酥炸鯪魚球鯪魚球即叫即炸上枱,大大粒啖啖魚肉好彈牙味道十足,如果落埋蜆介醬食會太鹹就咁食原味會較好➖ 韭菜花今日先知原來韭菜花同韭菜有分別發現韭菜花好岩我,食完唔會成陣韭菜味係個口到而且一啲都唔滯(平時食完韭菜餃會滯足成日),而且食落口感好嫩我幾鍾意🪧 呢間老店最出名既雲吞麵又真係同平時食開既唔同感覺,碗麵好對得住招牌呢兩個
➖ 招牌鮮蝦雲吞麵

➖ 酥炸鯪魚球