2019-04-27 205 views
成日都講,貴唔一定好食,平唔一定難食。今次又一例證。早餐,十居其九王牌沙嗲牛麵組合。呢間波士冰室組合為:沙嗲牛肉公仔麵 拼 櫻花蝦沙滑蛋、牛油厚多士。入得呢間就梗係波士上身,先唔講餐牌 拼 同 併,咁都有兩個字,一睇都 R晒頭。敵不過肚餓唯有order先。先黎 櫻花蝦炒滑蛋、牛油厚多士,大家先想像下櫻花蝦有幾大粒?你地睇相再望塊多士,厚多士?再睇下,牛油呢?塊包係多士不過雪白如無,乜都無,叫侍應俾牛油,原來是原碟返廚房補牛油...回返碟野返黎,先定一定神,睇清楚仲有無加料,你知啦,原碟回廚房都大風險。再睇睇份沙滑蛋,我以為食緊老麥早晨全餐果份蛋。一路不費力開口咬著塊厚多士,望著炒蛋,不禁幾句粗口。不過,當一啖食得晒既炒蛋擺入口,佢又帶俾你蝦米蒸水蛋既味道。沙嗲牛肉麵上枱喇,一睇個麵the 晒皮無黎精神訓係度,你就知,個麵先煮定擺碟等左好耐,臨出前再補湯。一入口,果然無錯,軟𣺉無味。但撞上勁咸無比既沙嗲牛肉,直迫味雷極限。有味無味梅花間竹衝擊你。再來杯飲茶,無奶味無茶味。呢份早餐呢份價錢,作為波士,呢個係失敗作,枉你餐牌食物改名改到天花龍鳳水蛇春咁長,都係不外如是,粗制濫造。

再來杯飲茶,無奶味無茶味。