2019-06-08 581 views
同朋友行緊新都會廣場既時候,比呢間夾起電梯中間既拉麵店吸引左!係咁開揚既環境底下,都有好多人排隊食。所以,我地都跟隊去食~黑蒜油熟成濃湯拉麵佢既賣相同餐牌都幾大分別。個蛋係成隻上,要自己分番一半。同埋岩岩一上菜,我仲以為佢冇比到叉燒我,點知係沉左麵底。得一塊叉燒,好在塊叉燒都好食。麵質我簡左軟,而湯底方面,好濃同時咸左D,如果佢可以淡番1、2度,咁就會最好啦!特製撈麵首先外貌係好吸引,尤其個蛋黃就非常吸晴了!同拉麵一樣,叉燒都係得一塊。而麵質比較粗身,撈起麵上黎特別易。而醬汁方面,都幾特別,好似日式同港式既醬料混合體,不愧係特製。整體黎講,都幾好食。

黑蒜油熟成濃湯拉麵
黑蒜熟成濃湯拉麵

特製撈麵
俺流特製撈麵

2019-04-09
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
  • 俺流特製撈麵