2020-01-22
我哋成班搞聚會,今次朋友推介西環呢間餐廳,有生蠔、牛扒、有酒飲。地點幽靜寬敞,有情調、有品味。個人覺得食物質素和環境係最重要嘅!呢度真係啱曬我哋,可以談天說地慢慢傾!生蠔和斧頭扒係Cafe2嘅招牌菜。 只要點咗斧頭扒,生蠔就有promotion $18一隻,品種選擇都幾多!二話不說,點咗一打嚟試下!新鮮生蠔HCM Green, Spain Pearl, Fine De Claire, Galiano, Galiano, Irish Oyster, Carlingford 各2隻。品嚐順序由淡到濃味。 個人喜愛 愛爾蘭得獎名蠔Carlingford,肉質鮮嫩爽口,帶果香甜味。Irish Oyster 鮮味 爽口 海水味較淡。法國Fine De Claire,修長薄殼, 蠔身肥美creamy爽滑。澳洲炭燒斧頭扒40-50oz 重量級外形霸氣十足,炭燒焦香撲鼻,外皮脆卜卜 ! 打卡完畢,店員會幫我們切條便進食,十分貼心!牛肉味濃郁,豐盈口感,嫩滑多汁,灑上少量海鹽、胡椒,滋味無窮!法國鵝肝意大利飯必食推介!鵝肝煎至金黃脆口,內裏軟綿滑細緻,油脂甘香,入口即溶。用忌廉、芝士燴意大利飯,芝士味濃
新鮮生蠔
澳洲炭燒斧頭扒
法國鵝肝意大利飯
必食推介!鵝肝煎至金黃脆口,內裏軟綿滑細緻,油脂甘香,入口即溶。用忌廉、芝士燴意大利飯,芝士味濃郁口感厚稠, 令人唔能夠抗拒嘅邪惡美食!
紐西蘭青口配紫蘇葉忌廉汁
青口 優質鮮美 彈牙爽口 靈魂是那紫蘇葉配鮮忌廉汁,非常搭配,配上脆麵包粒用來點忌廉汁,讓人可以細意品嚐!
炭燒海鮮拼盤
有炭燒大虎蝦、帶子、海螺、魷魚。 全部 外國入口 材料優質。虎蝦炭燒開邊 肉質 爽滑彈牙。帶子 新鮮肥美 啖啖肉 大快朵頤。 海螺 爽脆清甜有海水味。 魷魚切條 有嚼口,腍身生唔韌!
24個月西班牙火腿薄餅
以24個月嘅豬仔肉,風乾做西班牙火腿, 肉質細嫩,油脂甘香。搭上新鮮火箭菜、彩椒絲,爽甜清新去油膩,顏色鮮豔。薄餅脆口薄身,配西班牙火腿一流!