2024-09-05
Room3位於尖沙咀,餐廳分別用竹林同鏡面設計,真係好靚。我哋叫咗兩杯雞尾酒。Empres係用GIROVAP紅酒蒸餾嘅紫蘇Gin,配上酸蘋果、青檸同茉莉花,香氣撲鼻,味道清新。Anana Epice用咗青檸皮伏特加,搭配菠蘿同柚子,仲有少少辣嘅感覺,真係好正!雞翼釀鮑魚雞翼外脆內嫩,鮑魚的鮮味完美滲透進去,不會太油膩,讓人忍不住再來一隻。吉列蠔外脆內滑,配上檸檬汁簡直係完美!迷你蟹王蟹肉窩夫撻好多蟹肉,蟹肉新鮮,窩夫脆卜卜,味道絕對值回票價。北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵
意粉口感Q彈,魷魚肝的濃郁味道與蟹肉的鮮甜完美融合,辣味適中,。西班牙黑豚秋葵黑豚肉質鮮嫩,秋葵嘅清脆感正好平衡咗肉嘅油脂白鱔肉質滑嫩,口感柔滑帶脆,讓人垂涎欲海膽帆立貝海膽的香濃和帆立貝的鮮美好夾,正。火炙牛海膽紫菜TACO壽司手卷輕炸過嘅紫菜,入口酥脆。海膽嘅鮮味同牛肉嘅香氣好夾,正!自家製紅豆🫘配布丁係無得輸,口感滑溜。
Empres
係用GIROVAP紅酒蒸餾嘅紫蘇Gin,配上酸蘋果、青檸同茉莉花,香氣撲鼻,味道清新。 Anana Epice
用咗青檸皮伏特加,搭配菠蘿同柚子,仲有少少辣嘅感覺,真係好正! 雞翼釀鮑魚
雞翼外脆內嫩,鮑魚的鮮味完美滲透進去,不會太油膩,讓人忍不住再來一隻。 吉列蠔
外脆內滑,配上檸檬汁簡直係完美! 迷你蟹王蟹肉窩夫撻
好多蟹肉,蟹肉新鮮,窩夫脆卜卜,味道絕對值回票價。 北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵 意粉口感Q彈,魷魚肝的濃郁味道與蟹肉的鮮甜完美融合,辣味適中,。 西班牙黑豚秋葵
黑豚肉質鮮嫩,秋葵嘅清脆感正好平衡咗肉嘅油脂
白鱔
肉質滑嫩,口感柔滑帶脆,讓人垂涎欲
海膽帆立貝
海膽的香濃和帆立貝的鮮美好夾,正。 火炙牛海膽紫菜TACO 壽司手卷
輕炸過嘅紫菜,入口酥脆。海膽嘅鮮味同牛肉嘅香氣好夾,正! 自家製紅豆🫘配布丁係無得輸,口感滑溜。