2019-06-21
最近旺角甜品街又多左一間新甜品鋪,外面睇落去光光猛猛咁,坐位都幾多,岩哂一大班後生仔去Reu。企左係門口睇左陣Menu,見到佢出左個水果彈彈波甜品,普遍啲甜品賣相都幾吸引。-香芒之戀 $48拉花飲品要等耐少少,不過值得既,因為個拉花好靚呀!岩哂我黎呃Like!睇個名以為得芒果,原來係香蕉加芒果奶昔。飲落好Rich,好香濃,香蕉味比芒果味突出,酸酸甜甜好清爽。底層有通便既明列子,幾有口感,個人即刻健康左。-水果星球配椰汁西米 $40呢個就係我想試既水果彈彈波喇!水果彈彈波即係透明啫喱包住啲生果粒,入面既生果有奇異果、西瓜同芒果,睇落就好彈牙,食落口感爽口似大菜糕;芒果好甜,西瓜勁多汁,啲生果都好新鮮,食得出無浸糖水,全部都係佢地最本身既甜。西米軟硬感適中,不過我就覺得椰汁有啲濃,容易覺得膩。-士多啤梨傾斜奶酪 $46本身以為佢既奶酪係Yogurt,原來係奶凍黎既。奶香味濃,帶少少忌廉香。上層既士多啤梨份量極多,同奶酪一齊食酸酸甜甜,健康得黎又消滯;而中間又有燕麥脆片、南瓜籽增添口感,成杯比我感覺好健康,好食得黎又唔使驚會肥!
香芒之戀 $48
底層有通便既明列子,幾有口感,個人即刻健康左。
水果星球配椰汁西米 $40
西米軟硬感適中,不過我就覺得椰汁有啲濃,容易覺得膩。
士多啤梨傾斜奶酪 $46
成杯比我感覺好健康,好食得黎又唔使驚會肥!