2024-05-03
大家有冇試過喺酒店食火鍋呢? 今日就去咗尖沙咀加連威老道瑞生酒店嘅<云手工火鍋>, 餐廳位置非常的方便,港鐵出口行一分鐘就到😎唔好以為去酒店食就一定好貴,有呢個環境同質素,我覺得絕對抵食🫶🏻🌟火焰三椰雞鍋呢個招牌火鍋湯底好正㗎😋 三椰就係椰皇、椰青同埋椰子雞湯😎 職員首先會喺你面前炒香咗個雞,再加入料酒,成個雞鍋都著曬火好震撼🤩啲香味出曬嚟,之後再加埋‘’三椰‘’, 再滾一滾,再由職員隔走啲油,可以飲返幾碗湯先🤤 又香又有雞味。 啲雞有炒過嘅香味,淨係食呢煲嘢都心滿意足😌🌟脆鯇腩掙扎緊食唔食鱔片嘅時候,見到隔離嘅脆鯇腩好靚,二話不說就揀咗,真係真材實料,脆口,厚切,新鮮😃🌟手打芝心牛丸(半份)手打牛丸一定好食,加埋少少芝士,爆漿效果做到,唔錯😋🌟美國安格斯牛肉(中)油花幾靚,又大碟,每一塊都唔算薄,我覺得性價比唔錯👍🌟雜菜拼盤好多種唔同嘅蔬菜,新鮮乾淨🫶🏻🌟檸檬梳打(一榨)打邊爐一定要飲有氣嘅飲品,一榨過上更加爽,檸檬梳打又唔算好甜,夠曬凍🥰<云手工火鍋> 環境靚,服務好,餐廳仲有好多唔同嘅酒提供🤣 仲要有自己嘅魚缸,海鮮保證新鮮🫶🏻 餐廳職員竟然前後三次幫我哋隔走啲油,呢啲服務質素真
🌟火焰三椰雞鍋
🌟脆鯇腩
🌟手打芝心牛丸(半份)
手打牛丸一定好食,加埋少少芝士,爆漿效果做到,唔錯😋
🌟美國安格斯牛肉(中)
油花幾靚,又大碟,每一塊都唔算薄,我覺得性價比唔錯👍
🌟雜菜拼盤
好多種唔同嘅蔬菜,新鮮乾淨🫶🏻
🌟檸檬梳打(一榨)
<云手工火鍋> 環境靚,服務好,餐廳仲有好多唔同嘅酒提供🤣 仲要有自己嘅魚缸,海鮮保證新鮮🫶🏻 餐廳職員竟然前後三次幫我哋隔走啲油,呢啲服務質素真係買少見少啦😎 真心推介🫶🏻