2024-06-02 69 views
我真係好鍾意打邊爐🤭一年四季幾時打都冇問題😌今日同朋友嚟呢一間位於太子嘅火薈中日火鍋,環境闊落舒適,食材好新鮮,而且仲有獨立房可以唱卡拉OK😎 最正係,樓下好多泊車位,非常方便👍呢度嘅火鍋食材,出名新鮮,生猛海鮮乜都有👍 埋單仲有八五折真係好抵😎🌟火鍋一品豬骨煲食得麻辣火鍋多,有時都想試吓呢一啲傳統嘅湯底😌 呢個豬骨煲用咗大量嘅豬骨熬製,仲可以食埋啲豬骨🤣 湯底非常鮮甜,有鮮甜嘅豬骨味,仲加入咗大量嘅粟米紅蘿蔔,白蘿蔔等等蔬菜,最正係加入胡椒,越煲越有胡椒嘅辣味,非常正👍🌟本地牛切鮮牛肉質素非常好,油花分布好均勻👍 新鮮嘅靚牛肉,只要淥幾秒就食得,牛味濃郁,肉質軟嫩,非常推薦👍🌟手打雙拼丸蝦丸及墨魚丸各四粒,兩款丸都好彈牙,我自己鍾意蝦丸多啲,非常爽口,而且蝦味好出👍🌟黑松露餃一客有六隻,煮完之後每隻都脹卜卜👍 黑松露味好濃郁,仲加入咗菇,鍾意食黑松露嘅朋友必食🫶🏻🌟脆鯇片非常新鮮,而且切得好靚,真係又鮮又爽脆😌🌟稻庭烏冬估唔到份量咁大,兩個人食真係好飽😂 烏冬索咗胡椒豬骨湯嘅精華,真係幾飽都食得晒😎🌟皇帝菜非常新鮮,份量都足👍雖然而家好興一個價錢任食嘅火鍋,但係未必所有配料質素都好,

🌟火鍋一品豬骨煲

🌟本地牛切鮮牛肉

🌟手打雙拼丸

🌟黑松露餃

🌟脆鯇片
非常新鮮,而且切得好靚,真係又鮮又爽脆😌

🌟稻庭烏冬

🌟皇帝菜
非常新鮮,份量都足👍

雖然而家好興一個價錢任食嘅火鍋,但係未必所有配料質素都好,呢度雖然唔係任辰,但係全部嘢質素都好高,用料新鮮,而且環境都好好,可以慢慢坐,聚會首選🫶🏻

2024-05-28
$400 (Dinner)
  • 極上本地手切鮮牛肉