不嘩眾取寵,食落樣樣用料新鮮,配搭用心👍🏻👍🏻先黎送左一碗仔雞肉飯,老闆話比我地試下味,加埋店家調製嘅麻辣汁好惹味,飯粒飽滿分明煲得好好食,唔係頹飯,青瓜都好fresh唔乾水。四隻餃子都有得揀單拼雙拼,我揀左全部韮菜餃,老闆本來推薦蒸餃款/蛋漿煎底款話會juicy啲,但我執意要面面煎果款,估唔到煎完都好juicy,皮好薄但冇穿,留到肉汁。雞肉生菜包,睇啲菜葉邊已經👍🏻 有啲似羅馬生菜,葉厚脆卜卜。因為提供左兩種汁,所以我一份落一種汁去試,雞肉碎先醃左味再炒香,再伴入切粒嘅青瓜同鮮洋蔥,加埋店家調製嘅黑醋汁好refreshing,用上意大利黑醋,果味香濃唔嗆喉,另一份加麻辣汁食,重正😋 不過佢嘅麻辣唔係好辣果種,係惹味嘅BB辣。套餐跟湯揀咗蛋花杞子白蘿蔔湯,一黎就飲左兩啖,味清淡,食完成餐再飲,正好平衡返主食嘅咸味同油膩感。唯一彈嘅係全部用即棄餐具,賣相爭啲。食過嘅會想再食,但未食過嘅會有啲卻步🤨p.s. 老闆介紹得好熱情,食完就明點解,因為真係花左心機,從用料配搭就知,而家開左冇耐,希望水準keep到!問左老闆會唔會出羊肉餃,集氣一下!
不嘩眾取寵,食落樣樣用料新鮮,配搭用心👍🏻👍🏻

問左老闆會唔會出羊肉餃,集氣一下!
$56 (Lunch)
  • 雞肉生菜包