2023-06-30 88 views
早排同朋友book左呢間私房菜~ 除咗粵菜外,仲供應火鍋料理~ 可以一人一鍋打邊爐,夠晒衛生!當日我地book左私人宴會廳,樓底好高,而且環境寬敞開揚~ 陽光從落地玻璃灑進室內,採光十足原隻澳洲龍蝦剌身龍蝦相當鮮甜,口感有微微彈性,加少少wasabi食已經好完美原條加拿大象拔蚌刺身象拔蚌新鮮爽脆,味道充滿海水味,一樣咁鮮甜!原條黃金海東星斑切片東星斑放到鍋內微灼,肉身變左白色已經可以食~ 肉質結實,啖啖魚肉,超滿足!頂級美國安格斯牛小排牛小排肥瘦均勻,油花分布平均,肉質滑嫰,食落充滿油香,令人一試難忘~手切本地頂級靚牛頸脊牛頸脊肉身偏瘦,油脂感唔重,但牛味相當濃郁,別有一番風味新鮮黑柏葉食落爽脆可口,一啲腥味都無,口感一流!豆腐拼鴨血鴨血口感滑溜,豆腐亦好滑嫩,唔錯~ 蔬菜拼盤一系列蔬菜有南瓜、蘿蔔、萵筍、皇帝菜、娃娃菜同唐生菜~ 味道非常新鮮! 特別大讚白蘿蔔,清甜又軟腍,仲要無渣~

原隻澳洲龍蝦剌身

原條加拿大象拔蚌刺身
象拔蚌新鮮爽脆,味道充滿海水味,一樣咁鮮甜!

原條黃金海東星斑切片

頂級美國安格斯牛小排

手切本地頂級靚牛頸脊
牛頸脊肉身偏瘦,油脂感唔重,但牛味相當濃郁,別有一番風味

新鮮黑柏葉
食落爽脆可口,一啲腥味都無,口感一流!

豆腐拼鴨血
鴨血口感滑溜,豆腐亦好滑嫩,唔錯~

蔬菜拼盤