2024-08-08
中環高空夜景餐廳呢間餐廳主打意大利菜,位處 30/F 景觀開揚而且裝飾豪華典雅成個氛圍都好有情調~ 我地試咗佢地既 5-course dinner menu: 📍Starters-Sicilian Ceviche 鮮美油甘魚搭配酸甜檸檬汁醃製,係令人開胃既前菜📍Soup-Cioppino呢個地中海海鮮燉湯用料十足,大蝦魚塊等等海鮮再加上濃郁龍蝦湯底熬製而成,每一口都鮮味滿滿📍Pasta/ Risotto -Fusilli alla bava di taleggio e tartufo nero 餐廳即場用芝士輪烹調呢個火焰芝士白汁螺絲粉,再會鮮刨黑松露菌,好有儀式感~ 螺絲粉口感彈牙,搭配濃郁的芝士醬汁同新鮮黑松露,味道層次非常豐富📍Main-Barramundi煎尖吻鱸魚煎至金黃,魚皮香脆肉質依然鮮嫩,搭配紫椰菜同醋漬紅洋蔥,增添咗層次感📍Dessert-Baked alaska睇住店員即場點火表演比甜頭本身更有gimmick#中環美食#打卡餐廳#打卡美食#相機食先#中環海景餐廳#topcitybiteshk#hkfoodie#hongkongfood#hongkonger#hkre
成個氛圍都好有情調~
我地試咗佢地既 5-course dinner menu:
📍Starters-Sicilian Ceviche
鮮美油甘魚搭配酸甜檸檬汁醃製,係令人開胃既前菜
📍Soup-Cioppino
📍Main-Barramundi
📍Dessert-Baked alaska
睇住店員即場點火表演比甜頭本身更有gimmick
#中環美食#打卡餐廳#打卡美食#相機食先#中環海景餐廳
#topcitybiteshk#hkfoodie#hongkongfood#hongkonger#hkrestaurant#hkfood#hkig#foodoftheday#hkfoodkiller