2024-10-06
望住大館呢個景觀 真係值得我一再回訪而且開始入秋 坐outdoor涼涼地零舍寫意🫶🏻發現餐廳愈來愈抵食🈹點咗一個4-course 再單點一份沙律 兩個人最後都食唔晒首先可以揀前菜或者沙律、pizza或者意粉/意大利飯、再揀海鮮或者牛扒、最後就係甜品正常Set dinner嘅份量應該每個course比a la carte少 但事實證明我錯了🙅🏻♀️❣️安格斯牛肉丸 一份有成五大粒食落好重牛肉味 帶少少筋位 係自家製先做到配埋少少芝士同濃郁嘅意大利蕃茄醬 係滿足嘅感覺❣️吞拿魚pizza 呢度主打食pizza 係必點item意大利蕃茄醬配上吞拿魚、水牛芝士、洋蔥整體感覺好清新 pizza嘅包體好煙韌 個size超大❣️ Filetto牛柳 點了7成熟 用鐵板上枱 配上鼠尾草、烤蒜同迷迭香就咁唔加香草已經好好味 配上草又係另一番風味❣️雞肉沙律 田園什菜用意大利黑醋拌勻 配上大大件雞胸肉、蕃茄同香料洋蔥食落好refreshing 而且雞肉一啲都唔柴❣️Tiramisu 呢度嘅texture係我最愛嘅口感Mascarpone cheese果層好moistLady finger浸上espresso 唔會太
而且開始入秋 坐outdoor涼涼地零舍寫意🫶🏻
發現餐廳愈來愈抵食🈹
❣️安格斯牛肉丸 一份有成五大粒
食落好重牛肉味 帶少少筋位 係自家製先做到
配埋少少芝士同濃郁嘅意大利蕃茄醬 係滿足嘅感覺
❣️吞拿魚pizza 呢度主打食pizza 係必點item
意大利蕃茄醬配上吞拿魚、水牛芝士、洋蔥
整體感覺好清新 pizza嘅包體好煙韌 個size超大
❣️ Filetto牛柳 點了7成熟 用鐵板上枱
配上鼠尾草、烤蒜同迷迭香
就咁唔加香草已經好好味 配上草又係另一番風味
❣️雞肉沙律 田園什菜用意大利黑醋拌勻
配上大大件雞胸肉、蕃茄同香料洋蔥
食落好refreshing 而且雞肉一啲都唔柴
❣️Tiramisu 呢度嘅texture係我最愛嘅口感
Mascarpone cheese果層好moist
Lady finger浸上espresso 唔會太濕又唔會太少 份量恰到好處
食落唔會話好甜 係一個完美嘅終結
呢度嘅店員同chef都好熱情❤️🔥諗唔到想食咩 推介搵專人介紹