已經唔記得第幾次黎呢間餐廳😊當然係質素高👍🏻,所以先會再嚟啦!Happy hour 對住個咁靚嘅無敵Sea view 真係好Chill😍1. Moscato 意大利(bottle),甜甜地好易入口,帶有果香🍑,2個人Share啱啱好2. Oyster 🦪 (6隻),happy hour 性價比真係好高。oyster 係偏向細隻我比較salty的,帶有清淡的海水味,好fresh 👍🏻 再加埋一個鹹鹹地嘅醬汁,成件事好match☺️3. 虎蝦三文魚籽包 - 用個裝點心嘅籠裝住,很有心思❤️打開雖然份量有啲小,不過味道超鍾意😌-用點心籠裝住,所以可以保暖,放入口時外脆內暖的- 虎蝦係加咗Wasabi salad醬, 加上鹹鹹地嘅三文魚子,味道真係好夾!4. 花生芒果糯米飯 - -芒果好新鮮,應該係泰國入口🥭-糯米飯軟硬適中,加上香口的椰汁👍🏻-普通芒果糯米飯,梗係冇乜特別啦!不過呢度最特別嘅就係加咗椰子同埋花生做toppings: 椰子係用火槍燒過,所以好脆;另外花生加埋焦糖,都係脆卜卜😌-最後配埋vanilla 雪糕,係一個好有層次好出色嘅甜品🍮一直鍾意呢間餐廳係佢嘅醬汁,所有菜式嘅醬汁都係經
已經唔記得第幾次黎呢間餐廳😊
當然係質素高👍🏻,所以先會再嚟啦!

-用點心籠裝住,所以可以保暖,放入口時外脆內暖的

4. 花生芒果糯米飯 -
-芒果好新鮮,應該係泰國入口🥭
-糯米飯軟硬適中,加上香口的椰汁👍🏻

一直鍾意呢間餐廳係佢嘅醬汁,所有菜式嘅醬汁都係經過心思調配出嚟,令原本簡單的嘅菜式昇華,啲人就係我最欣賞間餐廳嘅地方🥰

2021-04-21
$400 (Other)
  • 時令即開生蠔