2017-10-02 874 views
朋友有兩頭住家,其中一頭家係我屋企附近,佢都係間唔中先黎呢到訓下,所以每次佢一黎都會問我係咪附近,食咗飯未,其實就係想約我一齊出去食野~XD今晚佢又好似往常咁whatsapp我問我係邊,佢今晚會係呢邊,睇下會唔會一齊食晚飯。我今晚咁啱要返工,但係見佢咁有誠意(?)去邀請我同佢一齊共進晚餐,咁我唯有請示腦細,睇下可唔可以補鐘早走。結果如願以償,我可以補鐘早D走,就嗱嗱臨趕黎。會合咗之後,我地就要諗下食咩。我地見呢間平時係出面睇落都幾有feel,但又未食過,所以就決定試下呢間。呢間野其實係大本型出面,算係一個露天既area,但係可以揀室內坐。室外坐位有兩邊,其中一邊可以望海。入座後,叫了鐵板美式什扒($89)。有煙肉、牛扒、豬扒、腸、薯條、豆角等,啱哂咩都鍾意食既我!除咗煙肉咸咗少少之外,其他都okay,不過唔咸既都唔係煙肉啦!一個餐有餐湯,又有野飲,呢個價錢算抵!而且,當晚餐廳冇咩人,所以可以坐係到傾好耐計都得!

一個餐有餐湯,又有野飲,呢個價錢算抵!
而且,當晚餐廳冇咩人,所以可以坐係到傾好耐計都得!
鐵板美式什扒
$90 (Dinner)