2024-12-28 270 views
冬天最好就係打邊爐喇!今次就去左我最鍾意嘅牛気喇!牛気嘅牛都係精選來自美國、澳洲及日本的頂級牛肉部位,佢有六款放題套餐,我地就揀左Lv 5澳洲極上和牛+海鮮任食。澳洲糓飼安格斯牛,油花紋路分明,將牛肉涮一涮後,瞬間釋放鮮美與嫩滑口感,讓食材嘅原味發揮得淋漓盡致!SRF美國極黑牛油花較少,入口精純紮實!而海鮮有鮑魚、帶子、花膠、魷魚、墨魚滑、海蝦、挪威三文魚刺身。全部都好新鮮!牛気仲有全新「和洋祭🎌🎊」主題,融合了日式料理與西方美食。各式新鮮食材,如海鮮、蔬菜及日本料理都令你食唔停口!湯底亦有多款選擇。我地揀左日式牛骨濃湯,濃郁牛味帶點微辣。仲有微甜嘅壽喜湯,好惹味啊!自助區有多款美食選擇,包括嫩滑清爽嘅「日式蟹棒冷豆腐」、肉嫩多汁嘅「意式蕃茄肉丸」,以及肉香四溢嘅「紅酒燉牛肉」等。甜品方面亦有多款選擇,包括口感豐富嘅「迷你蘋果脆撻」、輕盈酥脆嘅「迷你雜錦脆皮泡芙」,以及細膩滑順嘅「咖啡拖肥味雪糕」!
冬天最好就係打邊爐喇!今次就去左我最鍾意嘅牛気喇!
SRF美國極黑牛油花較少,入口精純紮實
!

湯底亦有多款選擇。我地揀左日式牛骨濃湯
,濃郁牛味帶點微辣。仲有微甜嘅壽喜湯,好惹味啊!