2024-06-04 190 views
今次朋友約喺銅鑼灣嘅利舞臺酒樓,入到去感覺摩登,裝修時尚典雅大方,樓底夠高,成個佈局好適合婚宴場地,仲有華麗嘅旋轉樓梯打卡,完全同普通酒樓唔同風格!另外仲要大贊呢度服務非常好,職員不停幫我哋清理枱面同埋換碟,有留意住我哋嘅需要提供即時嘅幫助🫶🏻望到餐牌比白胡椒蟹深深吸引,呢個亦都係出邊比較少有既菜式多數都係避風塘或者普通炒蟹🦀 招牌白胡椒蟹極力推薦嘅招牌菜😇胡椒蟹份量十足,蟹蓋size 大個男士嘅手掌!嚟到嘅時候職員再灑上胡椒汁,鐵鍋嘅熱力將醬汁鎖住喺蟹既表面!每嚿都啖啖肉,肉質爽口新鮮,蟹蓋入邊仲有蟹膏,加埋秘製嘅白胡椒汁夠鑊氣又惹味,辣得過癮🤩 薑蔥煎焗魚頭上碟有用鐵鍋鎖住肉汁保持溫度👍🏻魚頭脆炸加埋大葱、薑一齊炒,香口得黎吸晒配料精華台山蠔啫啫走地雞煲雞煲用大量蒜子爆香,陣陣香味,台山蠔有4隻左右,新鮮厚身唔會有腥味,雞肉入味,肉質鮮嫩紅燒皇子乳鴿乳鴿燒得啱啱好,咬落去有肉汁

招牌白胡椒蟹

薑蔥煎焗魚頭

台山蠔啫啫走地雞煲

紅燒皇子乳鴿
乳鴿燒得啱啱好,咬落去有肉汁