2023-03-28
HOW To Live Well (希慎廣場)📍銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場4樓414-417號舖🍾用餐體驗去到希慎廣場見到呢間餐廳非常之靚,室內設計好簡約休閒,又有梳化位坐,就畀佢吸引住!☺️☺️希望同朋友舒舒服服咁enjoy our dinner🫶🏻🤍慢煮美國封門柳 •脆薯角 •烤雜菜 $238朋友係牛魔王🥰見到有封門柳就果斷點左黎試,叫左七成熟。擺盤好有心思,美美的,好岩打卡🤭🤭入口好有牛味,同佢個source好match。可能係慢煮嘅關係,我覺得下次可以試下五成熟都得😙份量都好夠,仲有脆薯角、枝豆同烤雜菜,好豐富😍正正🤍慢煮厚切日本四元豚肉•薯蓉•肉桂蘋果 $198另一款主食試左佢嘅慢煮厚切日本四元豚肉☺️豚肉慢煮得好淰,配上肉桂蘋果,成件事口感、味道層次都豐富左好多😋薯蓉有薯仔粒粒,無脆薯角咁熱氣,對生左飛之嘅我黎講真係恩物呀😭👍🏻🤍焙茶自家製卷蛋 $48好多焙茶蛋糕入口都會比較淡味,但呢款個cream非常濃郁😍好有焙茶香味,細細舊share食唔怕太膩。甜品令成餐好完滿🥳🍸Bouncing Bee 特飲 $58(Honey, Lemon Juice, Ice Jelly, Col
📍銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場4樓414-417號舖
🍾用餐體驗
🤍慢煮美國封門柳 •脆薯角 •烤雜菜 $238
🤍慢煮厚切日本四元豚肉•薯蓉•肉桂蘋果 $198
🤍焙茶自家製卷蛋 $48
🍸Bouncing Bee 特飲 $58
(Honey, Lemon Juice, Ice Jelly, Cold Brew Peach Oolong Tea, Soda)
🍹Passion Bloom 特飲 $58
(Ribena, Fresh Passion Fruit, Soda)
同朋友吹水吹得耐,所以各自叫左兩款飲品黎試!我呢啲想試新嘢嘅人黎講,特飲非常吸引,一來佢mix and match左好多野,味道神秘有驚喜,二來佢賣相都相當討喜😘😘Bouncing Bee因有蜜糖甜甜地好滋潤,又有愛玉岩晒牙痕嘅我!而Passion Bloom有成半個熱情果,本身有啲怕佢太酸,但佢又調教得好好,加左利賓立,好開胃清新!
☕蕎麥茶 $68
🍵水蜜桃果粒茶 $68
朋友有少少唔舒服,所以叫左熱飲黎試😊店員好細心咁為我地加水,又提醒我地水蜜桃果粒茶要浸耐少少先出味!兩款茶聞落都好香,色香味俱全🫖
味道 🤍🤍🤍🤍
環境 🤍🤍🤍🤍🤍