2023-11-03
九龍城好多好嘢食😋去完牛棚慢慢散步行過去,餐廳職員好有禮貌,好快就叫我地玩幸運輪盤❤️一定有獎,有唔同嘅食物同飲品,我抽中新鮮貝類,師傅安排左北寄貝刺身,上枱時好似個寶盒咁🌟好靚❁ 二人會席 $868🔸蟹籽沙律🔸 三文魚、劍魚腩、八爪魚佢哋啲刺身好厚好厚,劍魚腩好好食,油脂充足而且爽口,食完啲油脂留喺口腔🌟🔸燒肉 日本和牛西冷A4: 紋理好似落雪咁,師傅切成細細件方便進食,脂肪比例平均,非常嫩滑。頂級牛小排: 脂肪比例少啲,所以肉味比較重。牛舌心四件: 每一件都超厚細細啖咬已經食出香濃牛味日本黑豚西冷: 豚肉一啲都唔韌,容易咬。醬汁配有燒肉汁、芝麻汁同wasabi🙂🔸日式炒雜菜超大碟,椰菜炒得靚食落仲係好爽,上面有少少木耳絲,日式風味強烈。🔸鰻魚炒飯呢個飯分量十足😍本身以為前面咁豐富,去到飯應該會削。完全錯晒個飯炒得好香米飯粒粒分明,入邊仲有好多鰻魚粒粒。🔸甜品雪糕❁ 鵝肝多士$118推🌟好厚好厚,鵝肝表面煎得透好脆,夠厚夠肥,細細啖咬開就有鵝油流出嚟🧡好肥美,配上香脆多士❁ 雞腿肉$108幾嫩滑份量多❁ 清酒煮蜆$128份量多粒粒有肉,湯好清好好飲🌟❁ 雞腎$24❁ 雞泡魚乾$84配沙
❁ 二人會席 $868
🔸蟹籽沙律
🔸 三文魚、劍魚腩、八爪魚
🔸燒肉
頂級牛小排: 脂肪比例少啲,所以肉味比較重。
牛舌心四件: 每一件都超厚細細啖咬已經食出香濃牛味
🔸日式炒雜菜
🔸鰻魚炒飯
🔸甜品雪糕
❁ 鵝肝多士$118
❁ 雞腿肉$108
幾嫩滑份量多
❁ 清酒煮蜆$128
份量多粒粒有肉,湯好清好好飲🌟
❁ 雞腎$24
❁ 雞泡魚乾$84
配沙律醬好香,食嘅時候仲好熱
📍 牛石料理 (九龍城)
九龍城福佬村道51&53號地舖