2023-01-16
相約朋友預祝佢生日 揀間位置於觀塘海濱公園嘅靚靚玻璃屋餐廳食個晚餐😋 放工早左嚟可先行一下海濱公園欣賞一下最新嘅燈飾 (當日晚上20:00熄燈)20:00到,就去食晚餐喇 坐低感覺好relax 好想飲返酒chrill 一chrill 呢度好多酒類可供選擇不過大家近排比較忙怕第二朝起唔到身都係乖啲飲返水果茶先。凍 熱 水果茶$38熱水果茶用茶壺上都幾精緻 凍飲嘅 味道酸酸地唔會過甜 都幾開胃好飲會有餐包附送,圓形嘅餐包烘熱送黎查啲牛油 正呀 叫左個烤🦑魷魚沙律$128烤魷魚原隻上 份量十足 烤得香之餘 煙靭鮮甜 配上佢地餐廳自家種植嘅什菜沙律沙律菜新鮮又爽脆 加上佢哋秘製嘅油醋沙律汁。,😋😋😋最啱我口味 食得比我朋友多🤭燒法國鴨胸$188配菜好豐富 有露荀 炸甜薯 同薯角茄子蕃茄仔😋😋😋😋燒鴨胸外皮香脆 咬落juicy 有肉汁唔會過熟過靭 配上汁醬。味道更上一層日本花魚一夜干意大利米麵配龍蝦汁$198第一次食到一夜干"是日本一種保存魚類的方式,指把新鮮的魚肉浸泡鹽水,再風乾一晚。以一夜干技術處理後,可降低魚腥味,令肉質紮實帶油脂香。更能保持魚身厚實,肉質彈嫩新鮮,鹹香味十足! 配米麵龍
欣賞一下最新嘅燈飾 (當日晚上20:00熄燈)
20:00到,就去食晚餐喇
好多酒類可供選擇
不過大家近排比較忙怕第二朝起唔到身都係乖啲飲返水果茶先。
凍 熱 水果茶$38
熱水果茶用茶壺上都幾精緻
凍飲嘅 味道酸酸地唔會過甜
都幾開胃好飲
會有餐包附送,圓形嘅餐包烘熱送黎
查啲牛油 正呀
叫左個
烤🦑魷魚沙律$128
烤魷魚原隻上 份量十足
烤得香之餘 煙靭鮮甜
配上佢地餐廳自家種植嘅什菜沙律
沙律菜新鮮又爽脆 加上佢哋秘製嘅油醋沙律
汁。,😋😋😋最啱我口味 食得比我朋友多🤭
燒法國鴨胸$188
配菜好豐富 有露荀 炸甜薯 同薯角茄子蕃茄仔
😋😋😋😋
燒鴨胸外皮香脆 咬落juicy 有肉汁
唔會過熟過靭 配上汁醬。味道更上一層
日本花魚一夜干意大利米麵配龍蝦汁$198
第一次食到
以一夜干技術處理後,可降低魚腥味,令肉質紮實帶油脂香。
更能保持魚身厚實,肉質彈嫩新鮮,鹹香味十足! 配米麵龍蝦汁豐富,海鮮味道,份量十足,都食曬😆
店員都好nice 問一下是晚食物味道如何
😋好食呀 係一個 傾計 chrill 一chrill
朋友 及各聚會嘅好地方 期待下次再嚟
@Laserrehk
#觀塘美食#觀塘海濱公園#chrill#Laserrehk
#放鬆一下#打咭#hkfoodblogger #hkfoodshare
#hkfoodie #hkfoodsnap #hkfood#寵物友善
#like4like