2024-03-16
每次在港島東約朋友吃飯 ,都會極力推薦這間餐廳, 相對太古那邊, 這裏更顯悠閒和舒適。 還有是餐廳的特色飲品,非常吸引精緻, 總是令人念念不忘。Fresh grape apple yogurt soda 新品的葡萄蘋果乳酪梳打, 賣相精緻打咭影相攞滿分, 飽滿的玫瑰葡萄,滿滿的像小山丘,肉質飽滿香甜多汁。果汁酸酸甜甜很清爽。Fresh mango lime soda 新鮮芒果肉好香甜,啖啖果肉好滿足,充滿熱帶風情嘅感覺, 差不多每次都會必點的, 香濃嘅芒果味,又帶有點青檬嘅清香, 十分消膩解滯。日式鐵鍋牛骨髓 鵝肝 牛柳 雞蛋飯似乎係新出品,前次過來好像未推出的,朋友鍾情 牛骨髓的味道, 之前係法國菜都有試過。 加埋 牛柳同埋鵝肝嘅炒飯, 味道真係好香濃火焰芝士配杏脯醬 蒜蓉意大利包最期待的特備節目,即場點火烤芝士。 加上甜酒然之後點火 , 好有儀式感,熊熊烈火 好有氣勢。 有香濃 又滑嘅芝士, 配埋甜甜杏脯果醬 出奇地配搭, 加埋蒜蓉包 就非常滿足。震震下梳乎厘奄列補祝朋友生日,特地order咗這個旋轉木馬閃燈生日裝置, 而且 訂座了生日佈置的位置, 來這裏慶祝,真係有輕鬆又舒服
Fresh grape apple yogurt soda
Fresh mango lime soda
日式鐵鍋牛骨髓 鵝肝 牛柳 雞蛋飯
火焰芝士配杏脯醬 蒜蓉意大利包
震震下梳乎厘奄列
補祝朋友生日,特地order咗這個旋轉木馬閃燈生日裝置, 而且 訂座了生日佈置的位置, 來這裏慶祝,真係有輕鬆又舒服。