2012-04-27 1166 views
我舊老闆係會員,我同同事一齊跟佢去 "他的飯堂" 開飯。由於舊老闆要見客未到,我同同事先行攞位先,咁我就影下相,佢黎到之後係度影相好似唔係咁好意思。因為呢度係會所關係,侍應會熟識每一個會員的姓氏同樣貎,稱呼及招待以X小姐或X先生o既禮待。我就要左黑松露蟹肉雜菌炒意粉,而同事就揀左香芒三文魚鮮蝦沙律。舊老闆到左,我本應唔好意思影D野食,所以我都冇影低忌廉湯、餐包、熱咖啡同啫喱。好好的同事主動叫我影相,哈! 哈! 實在太感動!我o既黑松露蟹肉雜菌炒意粉賣相唔錯,雖然話係炒意,但我食唔到炒意的味,反而我覺得就咁將係意粉面加上醬汁。不過唔緊要,我寧願唔係炒,我怕會太油同肥膩。意粉彈牙,唔多覺見到蟹肉,可能係白色果D,已經熔化係雜菌當中,而醬汁咸味適中,讚!同事o既香芒三文魚鮮蝦沙律賣相好靚,而且沙律同三文魚都好新鮮。舊老闆話下次去試中菜,但要多邀請幾位,人多比較容易叫餸。當然邀請多幾位同事對我黎講,緊係冇難度啦!
我舊老闆係會員,我同同事一齊跟佢去 "他的飯堂" 開飯。

餐枱
餐桌擺設
菜譜封面
是日午餐菜譜

黑松露蟹肉雜菌炒意粉
香芒三文魚鮮蝦沙律
2012-03-30
$89 (Lunch)
餐枱
菜譜封面