2023-03-30 22 views
這間餐廳的雞煲火鍋,鮮味無窮,用料十足。火焰海鮮雞煲(二人套餐)$398這個套餐還包括雜錦拼盤,時令鮮菜盤,好抵食😋😋店員拎煲嘢出嚟,打開俾我哋睇,裏面有新鮮雞,新鮮大蝦,沙白,豬潤,馬蹄,竹蔗,蟲草花等等,所有食材都好新鮮😋😋😋然後將一壺酒(花雕酒+米酒)倒落去❤️❤️❤️開爐一段時間之後,在煲邊點火,將剩餘嘅酒精揮發🔥酒的香味完美滲入雞肉裏面,湯底滴滴都係精華,超好食,鮮蝦又大又新鮮, 沙白超鮮甜😋😋😋老闆介紹我哋要食左啲蝦同沙巴先,之後再食雞,食完之後加湯,然後再打邊爐,真係好細心👍🏻👍🏻👍🏻另外點咗花膠魚肚雞煲(半隻),老闆話湯底是用鮮雞熬製,沒有添加味精,湯底飲到好重鮮雞味,仲有超大塊花膠,很多魚肚,感覺自己食咗好多骨膠原BB😋😋😋燒馬友魚一夜干 $168出菜時,魚上的魚油還在滾動,光是這個賣相已經令人食指大動😋😋😋真係做到外面香脆,入面嫩滑👍🏻👍🏻👍🏻加$98可以有兩大杯500毫升Hoegaarden生碑,杯野大到一隻手差啲揸唔穩,超值!台山蠔一桶 $168每隻蠔都好大件,總共有8隻值得一提,老闆和店員態度極有善,店員服務非常到位,也會主動介紹菜式,細心幫忙煮嘢食,精準留意時間,
這間餐廳的雞煲火鍋,鮮味無窮,用料十足。

火焰海鮮雞煲(二人套餐)$398
這個套餐還包括雜錦拼盤,時令鮮菜盤,好抵食😋😋
雜錦拼盤
時令鮮菜盤

然後將一壺酒(花雕酒+米酒)倒落去❤️❤️❤️
火焰海鮮雞煲

開爐一段時間之後,在煲邊點火,將剩餘嘅酒精揮發🔥

火焰海鮮雞煲

花膠魚肚雞煲(半隻)

燒馬友魚一夜干 $168
真係做到外面香脆,入面嫩滑👍🏻👍🏻👍🏻
燒馬友魚一夜干

台山蠔一桶 $168
每隻蠔都好大件,總共有8隻

值得一提,老闆和店員態度極有善,店員服務非常到位,也會主動介紹菜式,細心幫忙煮嘢食,精準留意時間,確保顧客能享受食材的最佳狀態,感受到店家對食物的熱誠👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2023-03-29
$240 (Dinner)
雜錦拼盤
時令鮮菜盤
火焰海鮮雞煲
花膠魚肚雞煲(半隻)
燒馬友魚一夜干