2015-12-05 2395 views
十二月是一個特別多聚餐的月份,每次上openrice"搵食",都被這餐廳的"sexy six"相片吸引。但因今次只有兩人,無緣品嘗。餐廳位置上環站A2出口,就在"樓上"燕窩莊對面,很易搵。5pm去到,先order cocktail來個Happy Hour.在openrice見好多人都order La postre,我就試吓啦。 個人口味問題,覺得有點言過於實,入口有些似藥水味,但presentation就幾吸引。相對地,blue moon較為好飲D,但都係一般。頭盤:黑毛豬PARMA HAM拌蜜瓜。PARMA HAM 味偏淡,適合口味淡的我。主菜:黑松露忌廉 RISOTTO。好味到不得了西班牙豬仔骨係WAITRESS 妹妹介紹,佢話比較多人叫。果然冇介紹錯,真係香氣撲鼻,不過兩個人食一定會剩要打包。啖啖肉太膩了。今晚主題其實就係麻糬WAFFLE必食推介。食之前先好落ORDER,外脆內Q,又夠熱,又夠香。但之前真係食得太飽,所以只ORDER半份。
但因今次只有兩人,無緣品嘗。
餐廳位置上環站A2出口,就在"樓上"燕窩莊對面,很易搵。
cocktail
PRAMA HAM W/ MELON
主菜:黑松露忌廉 RISOTTO。好味到不得了
黑松露忌廉 RISOTTO
西班牙豬仔骨係WAITRESS 妹妹介紹,佢話比較多人叫。
西班牙豬仔骨
今晚主題其實就係麻糬WAFFLE
麻糬WAFFLE
Other Info. : 環境一般,DECO有心思,只是洗手間有點MESSY. Waitress不太professional,但禮貌搭夠。 價錢不便宜,但合理。一分錢一分貨,佢比番D quality 你。 我幾impress by 個take out box, 係紙的,支持環保。
2015-12-03
$500 (Dinner)
黑松露忌廉 RISOTTO
西班牙豬仔骨