2019-08-30
今晚行開觀塘,黎到平時lunch會經過既地方覓食,知道開左間車仔麵就試下。門面已經有好清晰既餐單,仲有車仔麵套餐包野飲添,一於試下個大b套餐。裡面唔算大,但唔會話好迫,坐得算舒服。我地叫左個大b套餐,四餸面,同埋d小食,野飲方面叫左個紅豆奶茶冰同青檸梳打。大b套餐好豐富,每樣餸都有幾舊,牛腩夠入味,腍得黎爽,大腸唔會肥,鹵得夠味,魷魚淋身唔會un,最出奇既係豆卜,唔會太淋之餘,仲裡面釀左d饀好特別,令本身既豆卜更有口感。湯底都好好味依杯紅豆奶茶冰,茶葉夠澀夠濃唔會俾紅豆既味道蓋過,紅豆煮得夠淋。另外叫左個油麵,有厚餐肉,蠔油齋,香辣腩肉,墨魚腐皮卷,個湯底都已經好濃郁,聽老闆講原來每日凌晨3點左右敖出黎架D腩肉非常入味,墨魚腐皮卷都好彈牙,都值得推介叫左個墨魚餅同鯪魚餅,都好鮮味呀,炸得唔會油,又啖啖肉,唔錯。加埋杯青檸梳打,好滿足既一餐飯,小小既鋪頭都可以俾到十足既味道。
裡面唔算大,但唔會話好迫,坐得算舒服。