自從上一間分店結業之後一直期待幾時會重開,終於等到了!難得有人生日就直接訂位了。新張期內仲每人送一杯飲品或者一款前菜,所以我們三個都叫左杯酒精飲品。壽星大人同我都係牛精,所以叫左好多款唔同部位的牛。有部分牛會有專人幫忙燒,而且會問你想要幾成熟,可以個個唔同,配合大家口味。我自己最鐘意係牛胸腹同牛舌,壽星大人就鐘意牛柳同牛肋肉。另外大得驚人牛小排面積真係好大,可以一次過試到唔同的部位,不過塊牛其實好薄,冇想像中咁大滿足,但一試無妨,記得訂位時要留定。另外一本壺漬牛肋條都好特別,係壺入面有兩條牛肋條,份量十足!不過腌過的肉類同醬料都偏鹹同濃味,略為掩蓋左牛肉本身的味道,可以的話選鹽燒更能品嚐牛肉的味道。我們還要了蔬菜盤、海鮮盤同海膽玉子飯,都非常新鮮很好食。服務員的服務態度都非常好,上菜速度就因為受限於燒個爐每次燒得唔多野,所以一定會慢啲,適合慢慢食傾下計。

牛舌
牛胸腹