2022-01-17
生日唸住食餐好既, 因為收緊防疫沒辦法夜晚出去食飯, 發現呢間有Early Dinner, 又有海景所以試下, 因為Early Dinner 所以有7折優惠, 2人價錢1,100左右, 價錢OK.呢個Early Dinner 由3:30開始,Request 左窗口位, 坐既位置係窗邊而且好近食物區, 開始出去拿野食, 刺生方面好吾錯, 有三文魚, 赤貝, 大蝦, 吞拿魚, 帶子, 希靈魚, 墨魚, 油金魚, 不過刺生已經係全個自助餐唯一的亮點.跟住拿海鮮, 有生蠔的, 一次可以拿4隻, 生蠔味道可以, 海鮮冷盤有蝦, 面包蟹, 青口, 藍青口, 好乾好幼的長腳蟹, 同埋小龍蝦, 本來一心想食長腳蟹, 非常失望熱盤方面, 有芝士焗龍蝦, 味道還可以, 但每次只會放2隻出黎, 我拿左一次, 自此就沒再見到出現, 另外鴨肝係好味的, 扒方面有肉眼同羊架, 因為吾食羊只試了牛, 有D乾一般, 其他熱盤的賣相亦不太吸引, 只吃了一束乾燒伊面都好味.湯方面, 西湯係蕃茄湯, 中湯係普通的老火湯.沙律水果方面, 基本配置, 風乾火腿有3款選擇, 面檔正常, 不過吾知味道沒有試食.甜品只有西式款式吾多
湯方面, 西湯係蕃茄湯, 中湯係普通的老火湯.
甜品只有西式款式吾多沒咩特別, 雪糕有MovenPick 同Häagen-Dazs 雪條, 雪糕味道有好多選擇, 另有即做窩夫.
因為疫情, 比較人少, 估計大部份都係Staycation 客, 環境氣氛食得舒服.
飲品有果汁- 橙汁同菠蘿汁, 自制檸檬茶, 罐裝汽水啤酒都係任飲.
整體黎說應該吾會Encore, 有D失望.