2022-11-01 66 views
這是一間非常出色嘅壽司店舖首先是立食 就是因為這樣完全有一種去咗旅行嘅感覺氣氛反而更加好 另外這裏的壽司飯 經過精心處理不同一般壽司店舖的壽司飯 這點絕對需要留意因為這亦都是客人來完一次在一次的重要原因之一《特上吞拿魚盛合》 本鮪赤身壽司中吞拿魚腩壽司大吞拿魚腩壽司碎蔥吞拿魚腩軍艦火炙中吞拿魚腩壽司色彩鮮味 琳瑯滿目淨係影相都影咗一兩分鐘然之後再要考慮究竟食邊一件先 淨係這兩個舉動已經知道以上嘅壽司簡直係色香味俱全性價比非常之高可以滿足你味覺口感同埋精神上面嘅需要《海膽壽司盛合》海膽赤蝦壽司海膽帶子壽司海膽魷魚壽司蟹肉海膽壽司海膽火炙左口魚邊壽司海膽鮮味甘口 配上唔同嘅海鮮 配合得天衣無縫 兼且硬遠度一流 我認為這個必須要點《特選三文魚盛合》三文魚控必定要叫三文魚壽司三文魚腩壽司火炙三文魚壽司三文魚卷辣三文魚軍艦肥美色澤均勻 油潤魚肉 冬天食有溫暖嘅感覺《白子小食》無論味道口感都一流配料小蔥花 帶辣味嘅調味料鮮味 肥美 惹味《火炙大吞拿魚腩海苔壽司》即叫即做 火炙大吞拿魚腩夠晒肥美尤其是配合紫菜 這個紫菜不是普通的紫菜 係精心處理我的 脆口非常《原隻活赤貝壽司》色澤均勻非常肥美鮮甜 性

這是一間非常出色嘅壽司店舖

最近店舖的玉子燒是非常出色
因為無論溫度味道都拿捏得非常準確
暖暖的唔會太凍亦都唔會太熱
味道唔會太鹹亦都唔會太甜 可以話係配合香港人嘅味道

#hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食