2024-01-19 460 views
@how_dept (尖沙咀).真心推薦嘅Cafe 位於K11 Art Mall嘅 @how_dept 好幾年前 本身係觀塘試過已經覺得好鍾意..無論係嘢食質素 定佢哋最特別嘅 少少工廈式嘅木系 裝潢.. 可惜汁咗.. 但!!‼️‼️.而家係幾個地方都重開.. 同埋感覺都依舊..一樣靚.. 空間感超大 (完全唔似普通香港嘅Cafe)樓底好高!!食物質素一樣高質!!.1.慢煮封門柳·脆薯角·烤雜菜 $238.5成熟 牛味出 味道好好口感上唔算特別軟嫩.. 但係合理範圍!份量都足 每塊大細厚薄都舒服.烤雜菜好香入味.. 薯角個人偏向無咁炸會好啲 少少過鹹但ok的👌🏻👌🏻.2.四元豚肉日式叉燒·芝士溫泉蛋·酸種包$158.非常吸引嘅組合.. 又真係完全無失望.. 鍾意!豚肉塊超多.. 感覺有啲似「少粉嘅咕嚕肉」但醬汁係偏向燒汁款.. 口感 & 味道都得👌🏻👌🏻.下底嘅酸種包可能就咁望無乜大感覺實際望你都會覺得幾震攝.. 好長🤣🤣🤣🤣..好大!酸感還好 無乜.. 口感比較軟熟啲..但作為配角佢好稱職🤣🤣.係side嘅芝士溫泉蛋就真係畫龍點睛..上面嘅少炙燒感嘅芝士本身好香.. 溫泉蛋流心感做得好好
@how_dept (尖沙咀)
好幾年前 本身係觀塘試過已經覺得好鍾意..
而家係幾個地方都重開.. 同埋感覺都依舊..
一樣靚.. 空間感超大 (完全唔似普通香港嘅Cafe)
樓底好高!!
食物質素一樣高質!!
1.慢煮封門柳·脆薯角·烤雜菜 $238
5成熟 牛味出 味道好好
口感上唔算特別軟嫩.. 但係合理範圍!
份量都足 每塊大細厚薄都舒服
烤雜菜好香入味..
薯角個人偏向無咁炸會好啲 少少過鹹
但ok的👌🏻👌🏻
2.四元豚肉日式叉燒·芝士溫泉蛋·酸種包
非常吸引嘅組合.. 又真係完全無失望.. 鍾意!
豚肉塊超多.. 感覺有啲似「少粉嘅咕嚕肉」
但醬汁係偏向燒汁款.. 口感 & 味道都得👌🏻👌🏻
下底嘅酸種包可能就咁望無乜大感覺
實際望你都會覺得幾震攝.. 好長🤣🤣🤣🤣..
好大!
酸感還好 無乜.. 口感比較軟熟啲..
但作為配角佢好稱職🤣🤣
係side嘅芝士溫泉蛋就真係畫龍點睛..
上面嘅少炙燒感嘅芝士本身好香..
溫泉蛋流心感做得好好..
加埋嗰包一齊.. 無得輸呀!!!
仲有少量沙律菜 & 黑醋.. 有少少口感中和 又 無kcal咁濟!
3.煎大蝦·龍蝦鰹魚湯·扁意粉 $178
色香味俱全!又可以滿足下倒湯嘅KOL式打卡..
無乜可以挑剔🤣..
本身個醬汁/湯汁 好鮮甜.. 濃但唔油..
卡路里wise好friendly..
但又入味舒服..
虎蝦殼脆香..流質彈牙大塊..🦐
可以可以可以!!
作為晚市.. 價錢合理!
環境高過正常質素!
味道都如是.. 所以個人經驗都幾好!
幾推薦比大家👌🏻👌🏻🤤🤤
友情客串📷