2024-12-27 550 views
天氣好好 被安排咗窗邊位 望住藍天食嘢真係心情舒暢燴和牛面頰肉.肉醬粗管通粉 $138和牛面頰肉好軟腍 個sauce好濃郁 配肉定通粉都好夾 好味耶Pizza 12” (half-half) $216-SEAFOOD(Salmon | Squid | Minced Prawn | Crab Stick | Mushroom | Onion | Bonito Flakes)配料都幾豐盛 有三文魚、魷魚同蝦蝦蝦 配咗幾款醬同芝士 我很可以-SAUSAGE PARTY(Pepperoni | Veal Sausage | Pork Sausage | Mortadella | Onion | Marinara Sauce)好多唔同嘅腸腸 加埋Marinara Sauce 酸酸甜甜咁Iced Chocolate $48每次嚟都一定會嗌 朱古力味好濃郁 好出色好好飲🥹Dirty咖啡都有好多選擇 認真製作埋單每人$2xx 舒舒服服嘆個lunch
天氣好好 被安排咗窗邊位 望住藍天食嘢真係心情舒暢

埋單每人$2xx 舒舒服服嘆個lunch
2024-12-16
Lunch
2024-12-19 946 views
之前跟朋友們weekend食過這間餐廳印象不錯 恰巧又到了附近 便提議來這裏食晚餐餐廳用木系裝修 環境舒適 平日晚上來到都是全場爆滿 ✨煎北海道帶子·伏特加蕃茄奶油長通粉 $178蕃茄奶油醬很有層次感 能食到香草味 北海道帶子鮮甜 整個長通粉都很好吃✨SAUSAGE PARTY PIZZA (+SIX CHEESE) 12" $196這裏的Pizza很友好地分了9''和12''的選擇 而且仲可以選擇2個口味的鴛鴦pizza 啱晒我呢啲心大心細想試多幾個口味既人 我們最後點了Sausage party同6 cheese🤭 Pizza餅底是薄脆類型 即使是Sausage party那邊的芝士都很豐富 連埋幾款腸款同蕃茄醬新鮮出爐食落去無得輸!Six cheese 有多重芝士口感 對於芝士愛好者不會覺得很膩 半份加埋同人share啱啱好 這裏飲品選擇很多 除了一般咖啡外 還有特色咖啡系列和特飲 花多眼亂😆 最後我試了✨Old Rubbish $58比個名吸引左我😂 由益力多、橙汁和西柚汁製成 酸酸甜甜能夠解膩 完滿地結束晚餐
餐廳用木系裝修 環境舒適 平日晚上來到都是全場爆滿

✨煎北海道帶子·伏特加蕃茄奶油長通粉 $178

✨Old Rubbish $58
Dinner
  • 煎北海道帶子 伏特加蕃茄奶油長通粉
HOW旗下的餐飲生活概念店選用品牌愛用的天然木材打造舒適木系休閑空間店內嘅裝修以天然木造傢俬協、店門口有工藝品展示,上次去完荃灣廣場分店,印象唔錯今日黎TKT ,更多鋪面積賣自傢俬,行入去先見到用膳地方,同荃灣店一樣有窗口位,但會主鬧市舊樓多,景觀相對冇咁開揚,但店員服務好好,貼心提醒有樓梯級🥢牛油煎大蝦 •香蒜辣椒大蜆扁意粉 💰178餸幾多同足,以海鮮連殼蜆肉、巨型大蝦,加香辣油煮扁意粉,口味較刺激香辣,👭🏻孖妹覺得辣左少少,意粉軟硬適中,略油膩,但海鮮都好新鮮鮮甜🥢𝐒𝐄𝐀𝐅𝐎𝐎𝐃 𝐏𝐈𝐙𝐙𝐀 💰 𝟭𝟴𝟴 𝗨𝗠𝗘𝗕𝗢𝗦𝗛𝗜 𝗖𝗛𝗜𝗖𝗞𝗘𝗡+💰 𝟮𝟴 (𝟭𝟮吋雙拼)薄餅可以揀大細,另外可以upgrade 食雙拼,今次揀左較少見配搭 :雞肉・霊芝菇・菠菜・日本梅乾,口感比一般傳統口味輕盈冇咁油膩餅底好薄身唔油膩,海鮮口味亦都相當多元化,有三文魚、墨魚、蝦滑、蟹肉棒,配上洋蔥木魚提升層次口感,雙拼完全照顧到淡口味嘅客人,相較👷🏻‍♀️細孖比較鍾意海鮮🥢 Mocha Jelly 💰68先聞到咖啡香,用朱古力醬調成Mocha,加入大半杯牛奶,最後灑上朱古力粉同朱古力醬,朱古力味較重,咖啡啫喱唔甜

🥢牛油煎大蝦 •香蒜辣椒大蜆扁意粉 💰178

但海鮮都好新鮮鮮甜

🥢 Mocha Jelly 💰68

先聞到咖啡香,用朱古力醬調成Mocha,加入大半杯牛奶,最後灑上朱古力粉同朱古力醬,朱古力味較重,咖啡啫喱唔甜值得一讚!

🥢Pistachio Bliss💰78

開心果醬,草莓,奶油,牛奶,巴西𝗖𝗼𝗹𝗱 𝗕𝗿𝗲𝘄 打成,底部以開心果醬做底,加入用草莓醬開嘅牛奶形成兩層layers,最後放奶油同開心果碎作點綴,外觀好colorful柔和,望到都開心,開心果醬偏奶香,淡淡開心果同cream融合。中和𝗖𝗼𝗹𝗱 𝗕𝗿𝗲𝘄 嘅澀味,口感Thicky,好仔好啱飲

✍🏻總評:

👭🏻推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌕
👭🏻回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌕
👭🏻環境評分:🌕🌕🌕🌕🌕
👭🏻服務評分:🌕🌕🌕🌕🌕

💰人均消費:$286
2024-11-13
$286 (Dinner)
  • 牛油煎大蝦 •香蒜辣椒大蜆扁意粉
  • Seafood  Party
  • Umiboshi  Chicken
  • Mocha Jelly
  • Pistachio Bliss
之前好鍾意呢間Cafe 不過佢哋以前仲係喺工廈裏面做😌而家已經去咗K11 Art Mall了🥰不過好搞笑嘅就係收埋咗喺一間傢俬舖裡面😂所以大家去到K11 2樓見到間傢俬舖 千祈唔好覺得好疑惑 直接行入去 向前繼續行就啱㗎啦😆小編就覺得呢度嘅環境非常之好 感覺好似成間餐廳都係包圍着木製產品🤣🤣同佢哋出面賣嘅傢俬同一個style架😮所以成個feel都好正😌😌佢哋係一間西日餐廳🥰 所以真係好好好精緻😮😮正如啱啱所講 裏面嘅傢俬同埋嘢食都好打卡able仲要有好多款唔同嘅枱凳 可以好chill咁樣坐😆間唔中嚟飲杯嘢都唔錯😌😌.今次就食咗🐷 12吋Pizza🍕 雙拼味道海鮮 🦞 + 照燒雞肉🐣雖然影片有提及 不過都想文章部份補充一下海鮮嗰邊有超級多料 魷魚、三文魚、蝦 等最鍾意嘅就係三文魚 因為雖然唔係食緊刺身三文魚但係都好香魚味😂😂仲有魷魚真係好爽口 🤣🤣 加埋上面嘅千島醬超級夾!!!所以要特別強調😂😂🐷明太子忌廉汁煙肉意粉·黑蟹籽超掛汁+Creamy明太子份量又多🐷仲要成個口感creamy得來又唔會太膩野飲:🐷Sunny Palm呢杯味道唔錯 個底係白桃烏龍茶 配埋菠蘿汁好perfect!🐷O
之前好鍾意呢間Cafe 不過佢哋以前仲係喺工廈裏面做😌

今次就食咗
🐷 12吋Pizza🍕 雙拼味道
海鮮 🦞 + 照燒雞肉🐣

雖然影片有提及 不過都想文章部份補充一下
海鮮嗰邊有超級多料 魷魚、三文魚、蝦 等

🐷明太子忌廉汁煙肉意粉·黑蟹籽
超掛汁+Creamy
明太子份量又多🐷
仲要成個口感creamy得來又唔會太膩

野飲:
🐷Sunny Palm

🐷Old Rubbish
個名好搞笑!! 益力多加橙汁加西柚汁嘅組合🤣 飲落去酸得過癮!

📍 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201-01號舖
#hkfoodie #吃貨日常 #香港 #美食 #香港美食 #尖沙咀
2 day(s) ago 0 views
餐廳採木系裝潢,環境寬敞舒適,餐牌選擇豐富,主打西式餐點,披薩、意粉、咖喱飯等應有盡有。🍕Seafood Pizza海鮮披薩餡料十分豐富,12寸的大小適合兩個人share。餅皮相當脆,像是餅乾的口感,起司滿滿,每片都能吃到多樣海鮮。🍕Creamy Mentaiko Spaghetti意粉使用大量忌廉醬,口感超滑順,香氣好濃郁。明太子給一整塊超豪邁,鹹香的滋味搭配意粉很爽口。上頭還有黑松露與柴魚片等,看上去美味度爆表。🍹Bouncing Bee飲品選擇也超多。這杯由檸檬汁與蜜桃風味烏龍茶為主的飲料,顏色很清新,味道很清爽。底下還有果凍更添口感豐富。整體而言,食物份量適中,味道好,環境舒適的,是適合三五好友聚會的好地方。

🍕Seafood Pizza

🍕Creamy Mentaiko Spaghetti

🍹Bouncing Bee

How To Live Well📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201-01號舖踏入2025,先同好耐無見嘅各位講聲「新年快樂,心想事成」!近年尾多聚會、多活動,忙到完全無update過social media,亦好耐都無同朋友兩個人正正經經坐喺餐廳慢慢食返餐飯,所以2025第一個post,就決定分享我哋食得比較chill同relax嘅一餐。喺K11附近睇完牙,我哋邊行邊搵餐廳食晚飯,目標係坐得舒服嘅Cafe。發現How to live well時,已被佢大大張嘅梳化櫈同木色裝修吸引,而且A la carte價位同一般樓上cafe相若,甚至更經濟,所以二話不說入內。 💰$138 (+$15 配湯及餐包)吉列芝心豬扒・日式咖喱飯 🍛朋友揀咗邪惡無比嘅咖喱吉列豬扒飯,會話佢邪惡無比,因為塊吉列豬扒係芝心㗎,一切就流晒啲芝士出嚟,超邪惡!雖然係日式咖喱,味道微辛帶甜,但因為喺白飯上灑咗七味粉,所以撈埋一齊食嘅時候都有少少辣㗎!講返塊吉列豬扒,肉質唔會韌,除咗大量芝士之外,咬落亦有肉汁,不錯。 💰$168Seafood Pizza 🍕Pizza有9”同12”之分,兩者價錢相差$20,可
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201-01號舖

[價錢 Price]
💰$138 (+$15 配湯及餐包)
吉列芝心豬扒・日式咖喱飯 🍛

💰$168
Seafood Pizza 🍕
Pizza有9”同12”之分,兩者價錢相差$20,可以視乎食量/人數揀選心水尺寸。Pizza有7款口味供選擇,想食得豐富啲可以參考我哋揀嘅呢款Seafood pizza,墨魚、蜆肉、蝦同三文魚鋪滿整個pizza,亦有蘑菇同洋蔥等配料增加口感,最畫龍點睛之處,就係加入大量木魚絲,偏和風嘅口味令人驚喜。

另一值得欣賞嘅係批邊奇脆,但又唔會好似餅乾咁乾咁硬,愛食薄批嘅pizza lovers絕對要試下!

💰$78
Coco-cold brew ☕️
因為怕夜晚會瞓唔着,所以朋友一般好少點咖啡/咖啡類飲品。但今次居然被menu上一個名為「COFFEE WITH A TWIST」嘅category吸引,揀咗杯以cold brew coffee配coconut嘅Coco-cold brew嚟試下。

杯嘅下半係濃而不澀嘅咖啡,上半則有用coconut cream同牛奶打成嘅奶泡,加入天然甜香嘅coconut syrup,入口幼滑重椰香,攪拌均勻後更有椰香奶鐵嘅風味。一杯飲品,兩種飲法,非常推介!

💰$68
Golden Heart Tea Latte 🍹
鍾意玉桂嘅朋友,不妨叫返杯熱嘅tea latte試試。茶底選用有「南非紅寶石」之稱嘅rooibos tea,茶味突出;撞入oat milk後,口感變得更細滑。用caramel syrup增加甜味,再加入cinnamon加添風味,最後以一片apple crisp同cinnamon stick裝飾點綴一下,味覺同視覺齊齊享受。
2025-01-03 0 views
K11 Art mall 木系Cafe🍽️.難得放假出咗去尖沙咀食個靚lunch,lunch time order主食可以用優惠加加配飲品👍🏻我哋order咗一個Pizza一個意粉再加兩杯咖啡~.✨牛油煎大蝦 香蒜辣椒大蜆扁意粉扁意粉好香蒜蓉味,大蝦好新鮮,扁意粉質地爽口🫶🏻🫶🏻🫶🏻✨辣肉腸 巴馬火腿 日本溫泉蛋pizza好少pizza可以有齊pepperoni 同Parma ham ,兩款配料都係我嘅最愛,再加埋溫泉蛋成個配搭好好食,pizza 批底喺脆口同軟熟中間取得平衡👍🏻✨Latte✨Mocha兩杯咖啡都揀咗nutty 嘅咖啡豆,咖啡香濃之餘唔會苦,拉花仲好𧡘添!.📍 How To Live Well (K11購物藝術館) (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201-01號舖
K11 Art mall 木系Cafe🍽️
✨牛油煎大蝦 香蒜辣椒大蜆扁意粉
扁意粉好香蒜蓉味,大蝦好新鮮,扁意粉質地爽口🫶🏻🫶🏻🫶🏻
✨辣肉腸 巴馬火腿 日本溫泉蛋pizza
✨Latte
✨Mocha
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201-01號舖
🍽️食物方面: 🥩慢煮美國頂級牛小排💲268肉五成熟唔錯 菇同西蘭花太乾 薯蓉重蒜🦐牛油煎大蝦香蒜辣椒大蜆扁意粉💲148蝦得一隻 蜆正常 成兜嘢幾辣嘢飲貴得嚟普通🍹Sunny Palm💲43最底都有菠蘿肉☕Latte💲33 🍰開心果麻糬卷蛋💲48得兩細粒麻糬 cream可以少啲📷打卡方面:開揚 有落地玻璃🔈環境方面: 大間任坐 木系裝修💬其他資訊:How To Live Well📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201-01號舖💰收+1, 人均💲300
🍽️食物方面:

大間任坐 木系裝修

💬其他資訊:
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201-01號舖
💰收+1, 人均💲300
•Buffalo Mozzarella Pizza 12’’ $178 (⭐️6.5/10)Pizza底係屬於偏薄脆型🍕,卜卜脆食落好似餅乾咁😂。上面仲放咗一嚿buffalo mozzarella🧀,配埋酸甜嘅蕃茄醬🍅,火箭菜🥬,simple but tasty🤭•煎北海道帶子伏特加蕃茄奶油長通粉 $148 (⭐️6/10) 帶子味道唔錯😌,vodka蕃茄奶油sauce幾creamy,但意粉煮得少腍,味道average👌🏻• Guava Oasis (跟餐 +$43)/ Sunny Palm (跟餐 +$43)Guava oasis飲落又淡淡嘅番石榴味,唔會過甜,幾refreshing🫧。📍 How To Live Well ▫️尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201-01號舖▫️荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L3樓343-345號舖▫️銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場4樓414-417號舖

📍 How To Live Well
▫️尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201-01號舖
▫️荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L3樓343-345號舖
▫️銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場4樓414-417號舖
2024-12-12 865 views
OT完即刻出尖沙咀搵嘢食~約咗朋友響K11,佢話上面有啲特色食肆,要帶我去chill下~唔講真係唔知,原來呢間食肆響一間特色家品舖入面,冇佢帶路我都唔識自己搵嚟食~🤭😅週圍木係嘅裝修真係感覺好舒適~好chill~食物都有唔同選擇,我地揀咗兩個main course,兩杯moctail,邊食邊傾~燴和牛面頰肉肉醬粗管通粉:真係唔係講笑!啲牛面頰肉煮得好入味~好淋~入口即化!粗管通粉配埋啲肉醬口感又有彈牙又好味!!12” Pizza(2 flavours)……Sausage party + Umeboshi Chicken:🍕 pizza加廿幾蚊可以雙拼,一半係香腸,一半係雞肉,仲有芝士,拉晒絲添~認真大滿足😋Guava oasis:石榴汁加咗蜜糖同西柚汁,酸酸甜甜,好醒胃!Sunny Palm:有菠蘿汁、橙汁、七喜同埋蜜糖,呢個比較香菠蘿味,但係又唔會太甜喎!食物質素確係唔錯~環境舒適,服務都好殷勤,想同朋友傾下偈chill下,確係一個幾唔錯嘅地方!

2024-12-05
$240 (Dinner)
  • 燴和牛面頰肉肉醬粗管通粉
2024-12-07 818 views
K11吃的買的都好逛🚉近地鐵站行過生活時尚店內 發掘寶藏Cafe木系橫裝,暖意柔和,充滿家既感覺,讓人放鬆靜享空間,美膳西·日Fusion菜,飲品款式多多,簡直花多眼亂Penne alla Vodka with Pan-seared Hokkaido Scallops$148煎北海道帶子 •伏特加蕃茄奶油長通粉大大粒帶子肉彈肥美,長通粉 Sauce入味,酸酸甜甜 散發酒香 又開胃🍕 Seafood Pizza三文魚 · 墨魚 · 蝦滑 · 蟹肉棒 · 蘑菇 · 洋蔥 · 鰹魚乾 (洋蔥蕃茄醬底) Pizza要親要食先有拉滿感,啖啖皮脆好足料醬汁同餡料滋味豐富,一啲都唔覺漏🍹 SPIRITS $78House Blend Whisky+Coke自己揀唔同嘅酒同飲品配搭,朋友極鍾意呢個味道易入口🍸COCKTAILTime for Tea-quila$88(Tequila, Apple Juice, Peach Oolong Tea, Honey)打卡靚靚,又有甜果香氣調出嚟既茶酒,微微醺,討人意
K11吃的買的都好逛🚉近地鐵站
行過生活時尚店內 發掘寶藏Cafe

煎北海道帶子 •伏特加蕃茄奶油長通粉

🍕 Seafood Pizza

🍹 SPIRITS $78
House Blend Whisky+Coke
自己揀唔同嘅酒同飲品配搭,朋友極鍾意呢個味道易入口

🍸COCKTAIL
Time for Tea-quila$88
打卡靚靚,又有甜果香氣調出嚟既茶酒,微微醺,討人意

2024-12-03
Dinner
  • 香煎帶子意粉
2024-12-06 583 views
餐廳外是簡約時尚木系傢俬店,用餐地方亦採用木系擺,好適合同朋友傾計吹水🥰!座位都幾闊落。⭐SIX CHEESE PIZZA 12”寸 拼 SEAFOOD ⭐六款芝士嘅味道層次豐富,鹹香濃郁,芝士控一定愛死!😋 配埋新鮮嘅海鮮,例如蝦同帶子🦐🦑,口感一流!⭐雙重芝士和牛煙肉日本蛋漢堡(配沙律及薯角)⭐雙重牛漢堡🧀🧀,加上和牛嘅油香同煙肉嘅鹹香🥓,配埋流心日本蛋🥚!🤤 幾新穎!⭐Hot Hazelnut Latte House Blend(Fruity)⭐奶泡綿密細緻,帶有果香味🍓🍎⭐Hot Hazelnut Latte Brazil(Nutty)⭐濃郁嘅榛子味!🌰🥜 榛子味好突出,充滿堅果香氣,暖笠笠好舒服~

⭐雙重芝士和牛煙肉日本蛋漢堡
(配沙律及薯角)⭐

奶泡綿密細緻,帶有果香味🍓🍎

2045 views
2024-12-03 620 views
兩個女仔約weenend lunch🥰 揀咗呢度,因為覺得環境幾靚😆 how to live well ,連餐廳名都好優雅😙我哋嚟到1:30,訂咗枱嘅關係唔使等👍 職員安排咗我哋坐靠窗口嘅位,附近都冇咩人,傾心事啱晒🤭食物揀咗北海道帶子奶油伏特加長通粉、牛柳配薯角☺️飲品揀咗raw coffee 同埋 baby cigar,兩杯都係咖啡嚟嘅,又靚又好飲♥️呢度打卡真係一流,傾偈又好relaxed☺️ 我哋坐咗成個晏晝🤣 好鍾意呢度,會再返嚟㗎😙
食物揀咗北海道帶子奶油伏特加長通粉、牛柳配薯角☺️
2024-03-17
$300 (Lunch)
HOW 是一個追求日本精緻舒適的生活的概念品牌,所以餐廳及店鋪都引入黎自日本的高質傢俱、生活用品及食材。小編之前食過HOW lunch 好幾次,因爲環境空間舒適,不會擠逼,給予個人空間,食物質素都有保證,最記得四元豚是Signature之一。價錢比前幾年差別不大,不過今次約朋友是在晚上,所以我地都叫了2個主食及2杯Special drinks。 Braised Wagyu Beef Cheek Ragu Rigatoni 燴和牛面頰肉,肉醬粗管通粉小編認爲肉醬配pasta最搭配,番茄的酸甜融入去粗管通粉,同時食到通粉的小麥味。通粉偏軟不爛,都保持少許彈牙口感。肉醬醬汁份量已經確保每一條的通粉都沾有,加上鹹香的芝士粉,好難不讓人一口接一口。牛面頰肉燴得軟淋不靭,牛味算突出,同時帶點脂肪香味。牛肉份量頗多,食到最後都仲有。Pizza (12 inch) Seafood w/ Salmon、Squid、Minced Prawn、Crab Stick、Mushroom、Onion、Bonito Flakes (三文魚、墨魚、蝦滑、蟹肉棒、蘑菇、洋葱、鰹魚乾)Pizza 種類選擇多,材料有別於

Pizza (12 inch)
Pizza 種類選擇多,材料有別於平時食開。本身我地想叫six cheese ,因爲有Gorgonzola,不過怕我地吹水太耐搞到芝士凍曬,所以最後叫左日系海鮮大雜錦。餅底係薄底,脆口及不油膩,外層好似餅乾一樣香脆,dong,内層就鮮香開胃。海鮮份量巨多,首先芝士足以拉絲,而且十分長。海鮮大件無異味,三文魚及蟹棒的味道十分突出,配上香濃芝士醬,鹹鮮十足。洋葱粒增添爽口刺激的口感;鰹魚乾在上臺的時候就已經聞到鮮香味,加上我地本身都好中意章魚燒上面加上大量鰹魚乾,所以pizza都有就好開心。

呢間日系Cafe都有好多特色調製飲品,小編出面都未遇過,都好有驚喜,味道同時幾make sense。

Matcha Lemonade (Non coffee)
第一次聼抹茶會配搭檸檬水,原來係好夾且不伏。味道層次感十分明顯,先有檸檬的清爽酸味,然後就有抹茶的回甘味,加上冰塊,會變得更加fresh,好適合夏天飲用(最近天氣開始凍翻)

Pistachio Bliss (Pistachio Paste、Strawberry Puree、Cream、Milk、Brazil Espresso)
小編本身係soft drinks同coffee掙扎中,但見到menu有寫with a twist,就決定選擇coffee後者,而且是開心果口味。這杯有特別的漸層色,先草莓puree,然後espresso及鮮奶,最底是開心果cream。Espresso 口感比較醇厚,堅果香及苦味比較明顯,酸味就黎自草莓的水果香。Pistachio paste 淡淡開心果香,十分順滑,攪拌之後會變得碎碎的,每啖都會食到開心果paste,令你同時食到2種nuts香味,頗特別。

How To Live Well (K11購物藝術館)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201-01號舖
#尖沙咀美食 #尖沙咀 #日系西餐廳 #生活至上 #HOW #howtolivewell #慢生活 #和牛面頰 #海鮮 #pizza #bliss #coffee #express #matcha #lemonade #foodie #foodiehk #hkfoodie

2024-11-24 769 views
呢間餐廳其實好早期已經有聽過,但係一直都未有機會去呢間分店食,今日終於被朋友相約你呢度食飯,所以都特登早少少收工過嚟行一行家品店先,其實真係好鍾意呢度傢俬行嘅自然日系純木風。至於食物方面,今日都叫咗唔同嘅嘢,全部都覺得幾好食。Pizza就要咗個Six cheese pizza,有齊 mozzarella, gorgonzola, fontina, emmental, cheddar, parmigiano reggiano 。新鮮熱辣上枱, Pizza皮超脆,芝士亦都有拉絲效果,另外就係佢會額外比一啲蜜糖你做沾醬,第一次咁樣食,都幾得意。燴和牛面頰肉肉醬粗管通粉呢個真係有驚喜,意粉嘅軟硬度剛剛好,加埋和牛面頰肉好嫩滑!飲品我就要咗一個tropical Sunrise,入邊有百香果,橙汁,蜜糖,同埋巴西cold brew,幾特別,感覺係啲東南亞地方先會飲到嘅味道。朋友就要咗guava oasis,入面除咗西柚汁同瓜汁之外,更加加埋蜜糖,朋友都話好清新。