2024-11-14
HOW旗下的餐飲生活概念店選用品牌愛用的天然木材打造舒適木系休閑空間店內嘅裝修以天然木造傢俬協、店門口有工藝品展示,上次去完荃灣廣場分店,印象唔錯今日黎TKT ,更多鋪面積賣自傢俬,行入去先見到用膳地方,同荃灣店一樣有窗口位,但會主鬧市舊樓多,景觀相對冇咁開揚,但店員服務好好,貼心提醒有樓梯級🥢牛油煎大蝦 •香蒜辣椒大蜆扁意粉 💰178餸幾多同足,以海鮮連殼蜆肉、巨型大蝦,加香辣油煮扁意粉,口味較刺激香辣,👭🏻孖妹覺得辣左少少,意粉軟硬適中,略油膩,但海鮮都好新鮮鮮甜🥢𝐒𝐄𝐀𝐅𝐎𝐎𝐃 𝐏𝐈𝐙𝐙𝐀 💰 𝟭𝟴𝟴 𝗨𝗠𝗘𝗕𝗢𝗦𝗛𝗜 𝗖𝗛𝗜𝗖𝗞𝗘𝗡+💰 𝟮𝟴 (𝟭𝟮吋雙拼)薄餅可以揀大細,另外可以upgrade 食雙拼,今次揀左較少見配搭 :雞肉・霊芝菇・菠菜・日本梅乾,口感比一般傳統口味輕盈冇咁油膩餅底好薄身唔油膩,海鮮口味亦都相當多元化,有三文魚、墨魚、蝦滑、蟹肉棒,配上洋蔥木魚提升層次口感,雙拼完全照顧到淡口味嘅客人,相較👷🏻♀️細孖比較鍾意海鮮🥢 Mocha Jelly 💰68先聞到咖啡香,用朱古力醬調成Mocha,加入大半杯牛奶,最後灑上朱古力粉同朱古力醬,朱古力味較重,咖啡啫喱唔甜
店內嘅裝修以天然木造傢俬協、店門口有工藝品展示,上次去完荃灣廣場分店,印象唔錯 今日黎TKT ,更多鋪面積賣自傢俬,行入去先見到用膳地方,同荃灣店一樣有窗口位,但會主鬧市舊樓多,景觀相對冇咁開揚,但店員服務好好,貼心提醒有樓梯級
🥢牛油煎大蝦 •香蒜辣椒大蜆扁意粉 💰178
餸幾多同足,以海鮮連殼蜆肉、巨型大蝦,加香辣油煮扁意粉,口味較刺激香辣,👭🏻孖妹覺得辣左少少,意粉軟硬適中,略油膩, 但海鮮都好新鮮鮮甜
🥢 Mocha Jelly 💰68
先聞到咖啡香,用朱古力醬調成Mocha,加入大半杯牛奶,最後灑上朱古力粉同朱古力醬,朱古力味較重,咖啡啫喱唔甜值得一讚!
🥢Pistachio Bliss💰78
開心果醬,草莓,奶油,牛奶,巴西𝗖𝗼𝗹𝗱 𝗕𝗿𝗲𝘄 打成,底部以開心果醬做底,加入用草莓醬開嘅牛奶形成兩層layers,最後放奶油同開心果碎作點綴,外觀好colorful柔和,望到都開心,開心果醬偏奶香,淡淡開心果同cream融合。中和𝗖𝗼𝗹𝗱 𝗕𝗿𝗲𝘄 嘅澀味,口感Thicky,好仔好啱飲
✍🏻總評:
👭🏻推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌕