2024-02-16 60 views
今天週未約了這位不多出街的朋友,我們想出那區,朋友說好久冇出旺角,選了這區行,就想午餐那間吃,提議不如吃火鍋,選這間,之前吃過,食物款式多,看了一會餐牌叫了先選湯底再掃熟食, 好多款湯底; 有辣有唔辣, 有清有濃,  好多湯底都食過。今次就返屋企人口味,簡左惹味沙爹湯。惹味嘅沙爹湯🍲,正正係食火鍋嘅完美夥伴。沙爹湯濃郁香氣四溢,充滿咗花生嘅香味🥜,再加上一丁點嘅辣椒🌶️,令到湯底既夠味又帶麻辣感。沙爹嘅濃厚口感同埋滲透肉質嘅能力,令到任何肉類🥩,無論係牛、豬、雞定係海鮮🦐,都能夠吸收足夠嘅風味,煮出嚟嘅食物仲會令人回味無窮。喺呢個冬天🥶,一邊食緊熱辣辣嘅沙爹火鍋,一邊傾偈,絕對係邊款聚會嘅最佳節目。火鍋旁邊配以新鮮嘅蔬菜🥬,可以做到平衡飲食嘅作用,令到整體感覺既滋潤又健康。而嗰種香辣、甜甜地嘅滋味,喺口腔中散開之後,就會令人禁唔住一啖又一啖,恨不得要把整個火鍋內嘅東西一氣呵成食晒佢🤤。如果你未試過沙爹湯底嘅火鍋,真係要快啲去感受下呢份特別嘅美味啊!鮮製五拼餃款款牛都好味啊! 餃類每款大粒,鳳城水餃皮好嫩滑彈口,爽口彈滑,好鮮鮮蝦香味,絲絲幼身菇,好香菇味。霜降Prime牛板腱也是一叫再叫

霜降Prime牛板腱也是一叫再叫之選,肉質比較有嚼口,  牛肉味較濃郁。食完肉肉,當然要食D菜。茼蒿好翠綠菜味同爽脆!!

PS. 食材鮮又出名性價比高,環境乾淨侍應生又有禮貌,坐位又舒適,生和熟食選擇多,係非常之豐富㗎!