2023-05-04
知道東涌都開左錦麗一段時間,之前見到排長龍都未有機會食。 之前得芽莊獨大,而家多個選擇仲要勁抵食😊😊之前都有食過錦麗,當時menu選擇比較單一,今次明顯係闊左好多d選擇!就好似朋友咁佢叫左番茄知道東涌都開左錦麗一段時間,之前見到排長龍都未有機會食。 之前得芽莊獨大,而家多個選擇仲要勁抵食😊😊之前都有食過錦麗,當時menu選擇比較單一,今次明顯係闊左好多d選擇!就好似朋友咁佢叫左番茄蟹肉餅湯濛粉。我叫左個一人套餐,有霸氣招牌粉,蔗蝦同一杯野飲,都係百幾蚊,真係好抵食☺️☺️☺️霸氣招牌粉唔止有唔同種類嘅肉,例如安格斯牛小排、牛尾、牛筋,仲有邪惡又好味嘅油炸鬼。湯頭清甜,肉非常多,牛尾好淋好正,仲要勁多舊。蔗蝦同牛油蒜蓉雞鎚各有2件,屬於水準發揮。飲品方面,我叫左熱嘅玫瑰龍眼茶。雖然我揀走甜,但都好好飲,帶有濃郁嘅花香,同龍眼嘅甜味搭配,特別滋潤😌甜品絕對係錦麗嘅一大亮點。椰青椰汁糕口感有d似大菜糕,屬於爽彈嘅糕點,特別係椰青糕,椰子水嘅清甜同椰肉嘅爽口融為一體,甜而唔膩。而斑蘭糯米慈好特別!佢係用米紙包住芒果同斑蘭糯米,就好似芒果糯米飯嘅變奏版。