2024-01-18
放學媽媽又秒速同我換衫👕,再塔西鐡搵朋友仔拎野,拎完野我己經訓💤著左,約左婆婆食tea,攤完又去冒險樂園玩,再等埋爸爸放工食晚餐,見到「小越廚」個二人餐$228 好抵食。泰式青木瓜沙律🥗:除了新鮮既青木瓜絲,配菜仲有生菜,蕃茄🍅,再配上泰式酸辣汁,非常開胃👍。招牌火車頭河粉 (牛筋,美國肥牛片🐄,牛肋丸):湯底用左大量越式香料及新鮮牛骨熬製而成,牛骨香味濃郁吾會好咸,牛筋食落好似花膠咁,大大舊好滿足😋。泰式海南雞飯:黃薑飯好香,雞肉嫩滑,最好味係個醬汁,正。套餐包三款小食,但我哋加$30蚊揀升級小食。法式蝦🦐多士(四件):熱辣辣脆卜卜,夾住流心既芝士🧀,好味道。泰式燒豬頸肉(10件):豬頸肉有脆邊舖上滿滿既花生粒🥜,但咬落去非常爽嫩,吾會覺得好干。泰式奶茶:茶味重,同一般越南奶茶比較,無咁甜。咸檸檬七喜:食越南野真係絕配。📍小越廚📌荃灣享和街49號都城大廈地下D號舖#小越廚 #越南美食 #荃灣美食 #荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處#ilovefood #hkfood #美食推介 #美食日記#親子 #全職媽媽 #金牛座 #育兒日記 #育兒 #育
泰式海南雞飯:黃薑飯好香,雞肉嫩滑,最好味係個醬汁,正。
套餐包三款小食,但我哋加$30蚊揀升級小食。
泰式奶茶:茶味重,同一般越南奶茶比較,無咁甜。
咸檸檬七喜:食越南野真係絕配。
📍小越廚
📌荃灣享和街49號都城大廈地下D號舖
#親子 #全職媽媽 #金牛座 #育兒日記 #育兒 #育兒日常 #寶寶日記 #成長記錄 #lemontea.519 #凍檸茶