4 day(s) ago
食咗幾日西餐,老細話要食返餐local嘢~今日響九龍公園附近行過呢間麵店,佢話幾有feel喎,咁一於入去食返餐啦!!佢個menu好簡單,主要配菜得三款:雲吞、鯪魚肉、滑牛肉~咁識食嘅梗係乜都要啦!!嚟個三拼撈粗,老細要蠔油撈,我就用蝦子撈~而家真係唔係好多地方有蝦子撈麵食㗎啦!!🥰👍🏻上枱份量嚇咗我一跳!!大大碗蝦子撈麵~唔會再加醬汁,等你食到蝦子嘅鹹香味~雲吞好大粒,鯪魚肉都係大大粒~魚肉丸綿綿之中又有啲彈口~滑牛簡直係一絕,真係好滑呀!!老細話要食香口嘢~嗌多個炸雲吞加酸甜汁,同埋一個炸鯪魚肉~~鯪魚肉就梗係要跟蜆芥啦~靈魂醬汁呀!!佢啲蜆芥啲蜆大隻到呢!!😍😅呢度嘅油菜竟然有豆苗?!🤭可以揀~夏天仲有韭菜花~睇得出係良心食店,價錢實惠,用料上盛!下次行過路過都唔可以錯過呀!!😝😅🤣👍🏻