2023-08-11
環境舒適簡約,食材高質鮮美~係近排食過最好食又高級嘅Omakase!!!勁推薦!!我食嘅係$580 Lunch Omakase~前菜係花咲蟹肉茶碗蒸再加漬物:牛蒡&薑,個茶碗蒸好好味,蛋夠晒滑,加埋蟹肉嘅鮮味,勁正!而更估唔到嘅係牛蒡同薑嘅漬物都好正,牛蒡勁爽脆,而薑亦都唔會過辣同酸,勁開胃!-魴鮄魚昆布漬壽司-第一次食魴鮄魚,味道較為清淡,但係肉質都幾彈牙,唔錯唔錯~-時不知鮭壽司-採用咗野生三文魚,超勁肥美🤤好香三文魚油香味~如果有得㨂嘅話會再encore😆-梭子魚壽司-表面炙燒過架!很香炙燒味呀~魚肉質感軟嫩,魚味都算突出~-北寄貝壽司-勁鍾意食北寄貝嘅我,非常欣賞呢度嘅北寄貝壽司!佢加入咗青檸汁同少少青檸皮,非常鮮甜!肉質又夠爽!-天然鰤魚壽司-呢款都係第一次食,原來鰤魚係好香油甘香!!!一路𡁻,啲香味會一路湧出嚟,好好食呀~-熟蝦壽司-因為平時唔鍾意食生蝦,廚師好好幫我改咗做熟蝦,我想講我係第一次覺得熟蝦壽司係好食,平時出去食日本嘢基本上係唔會叫~呢個熟蝦好彈牙又好清甜!-五日熟成赤身壽司-出面食吞拿魚一定唔會叫赤身,因為覺得唔夠肥美同埋好多筋,但呢度嘅赤身魚味濃郁,食落去冇
環境舒適簡約,食材高質鮮美~
係近排食過最好食又高級嘅Omakase!!!
勁推薦!!
我食嘅係$580 Lunch Omakase~
前菜係花咲蟹肉茶碗蒸再加漬物:牛蒡&薑,
個茶碗蒸好好味,
蛋夠晒滑,
加埋蟹肉嘅鮮味,勁正!
而更估唔到嘅係牛蒡同薑嘅漬物都好正,
牛蒡勁爽脆,
而薑亦都唔會過辣同酸,勁開胃!
-魴鮄魚昆布漬壽司-
第一次食魴鮄魚,
味道較為清淡,
但係肉質都幾彈牙,唔錯唔錯~
-時不知鮭壽司-
採用咗野生三文魚,
超勁肥美🤤
好香三文魚油香味~
如果有得㨂嘅話會再encore😆
-梭子魚壽司-
表面炙燒過架!很香炙燒味呀~
魚肉質感軟嫩,魚味都算突出~
-北寄貝壽司-
-天然鰤魚壽司-
-熟蝦壽司-
-五日熟成赤身壽司-
出面食吞拿魚一定唔會叫赤身,因為覺得唔夠肥美同埋好多筋,但呢度嘅赤身魚味濃郁,食落去冇乜筋,肉質鮮嫩!
-稻草煙燻鰹魚壽司-
煙燻味好濃郁,好香呀~~~~就算食完,口腔內都會留有啖啖煙燻味,好味!
-白海膽壽司-
個份量根本係海膽軍艦嚟!出面食嘅海膽大多數有海水味 / 輕微苦味,但呢度嘅海膽係激鮮甜!
-野生中拖羅-
係我另一至愛中拖羅☺️中拖羅真係好好好好好食,獨有嘅甘香,係會齒頰留香!又夠晒肥美~
-江戶前玉子燒-
之前都有聽過夢王雞蛋呢個名,但第一次食,個蛋味係超級極濃郁,香到無倫!大癲,實在太太太好食!
-粒貝清湯-
本身諗住清湯應該冇乜味啦~原來唔係架!係好清甜!好好飲~
最尾仲有甜品~不過因為唔想食凍嘢而㨂咗熱咖啡~老公揀咗開心果雪糕,佢話勁香開心點味好好食🥲不過好在我杯咖啡都好香濃好好飲啫~