2019-07-14 91 views
係香港火鍋店越開越多,但質素越來越參差,係銅鑼灣都食過幾間非常唔錯既火鍋店,呢間係其中之一。真係一分錢一分貨,要食到靚料真係要比多少少,通常火鍋店做埋魚生,都唔會用啲太靚既料,但呢間啲魚生非常新鮮,三文魚好滑,入口啲魚味好出,一啲都唔綿。油甘魚既甘香好出,同埋魚肉結實。但最鍾意既都係帶子同埋北極貝,兩個都非常鮮甜,特別係北極貝,啲彈牙既感覺好正,忍唔住一粒一粒咁食。朋友鍾意食椒鹽,所以我地叫左個椒鹽海中蝦,同埋都想係火鍋煮好之前,有啲小食墊住個肚先。個蝦都係好新鮮,同埋啲鮮甜因為椒鹽既對比而更為特出。👍個火鍋我地叫左個自家鮮魚清湯鍋,拼漁火松茸養生鍋。個松茸鍋真係食得出既養生,有少少藥膳鍋既感覺,同埋蘑菇味好出,幾唔錯。呢個極品黑豚腩肉都幾厚身,味道幾好。而手切頂級PRIME牛肉我地叫左個大,都真係好多,同埋唔知係咪新鮮,個牛入口好滑,唔使點咀嚼就化開,啲脂肪味好香,忍唔住係咁食。我地發現個魚湯湯底原來都有豆腐,仲有好多添,自己又點左,最後食極都係豆腐🤪。唔可以唔提佢個咸蛋豬肉丸,因為有咸蛋都係第一次見,食完驚為天人,好match,同埋手打既肉丸好彈牙,豬肉味好香濃,入面包住啲咸蛋黃,

什錦刺身(細)

椒鹽海中蝦

呢個極品黑豚腩肉都幾厚身,味道幾好。

極品黑豚腩肉

手切頂級PRIME牛肉

我地發現個魚湯湯底原來都有豆腐,仲有好多添,自己又點左,最後食極都係豆腐🤪。唔可以唔提佢個咸蛋豬肉丸,因為有咸蛋都係第一次見,食完驚為天人,好match,同埋手打既肉丸好彈牙,豬肉味好香濃,入面包住啲咸蛋黃,鍾意咸蛋黃小食既岩曬,但膽固醇高人士慎用。

下次再有慶祝活動再返黎🤪
什錦刺身(細)