2020-07-11
有儲開頭衣嘅球迷一定唔會唔識得呢間餐廳,lockeroom,位置於朗豪坊旁邊的朗晴坊,地鐵E1出口過馬路2分鐘就到,餐廳入面有好多球衣收藏,報置,好企理,老闆都花咗唔小心思喺報紙上面, 最吸引嘅係有一張枱既位置,畀個大大個用藤造既XXXXXXL大球衣屏風包住咗。餐廳係疫情期間亦擺放左好多消毒紙巾,酒精以及口罩比客人任用,作為食客,都覺得食得安心。要比Like!前菜:羽衣甘藍雜莓沙律 78hkd記得對上一次食羽衣金甘藍已經係喺澳洲嘅事,喺香港都比較難買到雨衣甘藍, 羽衣甘藍好新鮮, 沙律醋調配 特別好味, 三種 雜莓水果口味偏酸啱曬仲意酸味既我。E餐 75hkd脆炸吉列美國大雞扒配扁面set 送餐湯,凍檸茶食呢個套餐令我諗起有一間餐廳叫做大雞大外賣30幾蚊一塊, 雞扒大大片,一隻手既size,小食店, 又係炸得吉烈,少油, 燙口, 餐廳用咗蛋黃醬, 好食到唔使十分鐘就可以清完成碟扒。 茄汁香草配扁面,茄汁多仲可以用嚟點埋吉列雞扒食, 茄汁甜甜地,有蕃茄粒口感。 大廚亦都加入咗番薯蓉,好細心,番薯蓉經過調製過之後食落唔會近喉, 亦都有少許蕃茄,四季豆及椰菜,令食客食得更健康。凍檸茶嘅糖漿另
前菜:羽衣甘藍雜莓沙律 78hkd
E餐 75hkd
脆炸吉列美國大雞扒配扁面set
送餐湯,凍檸茶
凍檸茶嘅糖漿另上, 好特別嘅係連支叉,都係心型嘅, 真係用盡心思去諗,so sweet 。
D餐 158hkd
波士頓龍蝦鮮茄汁意大利飯(半隻)set送salad,餐湯,凍檸茶
龍蝦肉爽口彈牙, 蟹鉗已經一早搏開咗, 有鮮甜的味道,肉質厚, 微微燒焦嘅芝士 配埋龍蝦食恰到好味, 龍蝦入面好多膏,比起平時人食嘅蟹仲要更加多, 啲飯唔會油,因為怕油,所以點咗 茄汁意大利飯, 食落唔會heavy,good!
甜品6折:
橘子白朱古力芝士蛋糕 35hkd
賣相吸引,餐廳用左一個透明嘅碟裝住,高貴 優雅,橘子入口即溶, 鋪滿咗成個cheesecake 上面, cheesecake嘅餅底係拿破崙口感,雖然欠缺cheese味道,但頂嘅位置加咗新鮮薄荷葉, 整體口感好夾, 層次豐富, 整體食落似係典型澳洲口味嘅蛋糕,我諗澳洲人一定仲意。 cheesecake旁邊配搭咗少量吉士醬以及三種莓, 令營養價值提升。
服務費20% 超抵!