2024-05-09 2280 views
今日去咗旺角呢一間舖頭,主要係食壽喜燒,牛肉嘅質素真係非常好,我會形容CP值真係好高,而且店員非常客氣,為我哋介紹唔同食物,我覺得鍾意食壽喜燒嘅朋友絕對唔可以錯過,同埋餐廳嘅位置喺旺角其實都非常方便喺地鐵站行過去都只係幾分鐘嘅路程,近百老匯戲院,食完仲可以喺附近行街shopping添🙌🏻餐廳嘅壽喜燒汁非常特別,係加埋佢自家製嘅棉花糖在家壽喜燒醬汁,去做呢一個湯底,首先店員會每一件牛肉咁樣為你即刻整,非常貼心,牛肉係來自鹿兒島嘅高級A5和牛,每一個套餐有六件,基本上就係每人3件,其實我諗淨係食牛肉都飽,牛肉賣相基本上非常靚仔,而且有證書,即刻忍唔住拎電話出嚟同朋友打咭,餐廳亦都會提供高質嘅日本雞蛋,牛肉喺煮熟之後可以點雞蛋,口感更加滑,而且湯底本身甜甜同雞蛋嘅味道非常夾,牛肉嘅油花非常平均入口即溶,食得出非常高級,冇諗過一個價錢都可以食到呢一個質素,我哋食完牛肉之後店員就幫我哋落埋本身嘅配料,呢一個套餐配料都好多,有芋絲,腐皮,豆腐,菜,冬菇,金菇,亦都有我最鍾意嘅蟹柳,我哋等大概5至6分鐘後就有得食,基本上所有配料都非常好食,因為可以吸到湯底本身嘅牛肉精華,非常入味,食完之後仲可以落埋

🙌🏻餐廳嘅壽喜燒汁非常特別,係加埋佢自家製嘅棉花糖在家壽喜燒醬汁,去做呢一個湯底,首先店員會每一件牛肉咁樣為你即刻整,非常貼心,牛肉係來自鹿兒島嘅高級A5和牛,每一個套餐有六件,基本上就係每人3件,其實我諗淨係食牛肉都飽,牛肉賣相基本上非常靚仔,而且有證書,即刻忍唔住拎電話出嚟同朋友打咭,餐廳亦都會提供高質嘅日本雞蛋,牛肉喺煮熟之後可以點雞蛋,口感更加滑,而且湯底本身甜甜同雞蛋嘅味道非常夾,牛肉嘅油花非常平均入口即溶,食得出非常高級,冇諗過一個價錢都可以食到呢一個質素,我哋食完牛肉之後店員就幫我哋落埋本身嘅配料,呢一個套餐配料都好多,有芋絲,腐皮,豆腐,菜,冬菇,金菇,亦都有我最鍾意嘅蟹柳,我哋等大概5至6分鐘後就有得食,基本上所有配料都非常好食,因為可以吸到湯底本身嘅牛肉精華,非常入味,食完之後仲可以落埋烏冬,簡直就係捧住個肚走!

🙌🏻最後仲有柚子雪糕,好refreshing, 酸酸甜甜非常正!我同朋友都非常鍾意!
  • 壽喜燒二人前