2019-05-16
本身唔係住土瓜灣,但經常去十三街車房嗰邊整車, 次次經過都有留意到呢間串燒鋪, 食就真係第一次。撞岩今晚師父仔忙到爆廠,仲要做多幾個客先輪到我, 就趁空檔去飲返轉生啤先講餐廳環境, 近年土瓜灣開始多咗舊樓重建 ,令到個區多咗啲新樓,可以話係新舊夾雜, 呢間餐廳正正就是,為處於一座新嘅單棟式大廈商場地下,旁邊就係冇六十都有五十年樓齡嘅唐樓,雖然隔離係舊樓後巷,但仲算係乾淨企理,加上佢哋嘅裝橫,確係有蘇豪區好chill既感覺講番生啤,佢哋有兩個選擇, 一係大家都飲慣嘅hoegarrden, 另外一隻係blue girl, 藍妹生啤,我真係第一次飲,平時只會係啲大排檔見到樽裝, 又或者落7仔整番罐罐裝藍妹, 飲落口感非常順滑,味比較淡唔會苦,好易入口,我覺得加埋串燒,夏天飲係一流嘅我另外點咗客雞泡魚乾去送酒, 燒到剛剛好,好香脆, 非常夾
我另外點咗客雞泡魚乾去送酒, 燒到剛剛好,好香脆, 非常夾