2018-12-16 732 views
是咁的,今日入屯門探個朋友,由於佢係澳洲返黎,好耐無食過香港有鑊氣的小炒,我就即刻諗到不如食大排擋啦!咁就搵左呢間喇!鋪頭都幾近屯門市中心,算係就腳。而附近都有好多同類型的大排檔,出面有條路,大多的時候應該會坐左出黎,但今日比較大風,所以我地都揀左鋪頭入面!如果而大排擋黎講,呢個鋪面係好乾淨!至少地下唔會有紙巾或者濕曬。周圍都好多人食雞煲羊腩煲,但我地得3個人,所以都係叫小炒算。下次人多先食!欖菜肉碎四季豆係送飯的首選!好香!欖菜味唔會太咸,配上肉碎再加啖飯一齊食,飯都可以要多碗!椒鹽九肚魚都好食,魚好滑,而唔會太多粉,但略嫌可以辣少少就會更惹味!啫啫雞煲其實黎錯左,但侍應不斷咁講唔好意思,所以我地都照要,食物出左就唔好浪費!呢個都係香,蔥頭同蒜都係我杯茶,雞都好滑,有酒香!蒜蓉西蘭花係因為見到人地果碟靚所以我地都叫,係好食ge!又係好夠鑊氣!整體黎講呢間值得encore!

欖菜肉碎四季豆

椒鹽九肚魚

啫啫雞煲

蒜蓉西蘭花

整體黎講呢間值得encore!

$110 (Dinner)