5 day(s) ago
一直同朋友gathering唔係食西就係打邊爐,但最近試左一間中菜,一試難忘(2個月內去左3次),地點有d冷門,但都非常近地鐵站。高水準菜式--冰鎮古佬肉,粉薄而脆,每舊都肥瘦均等。炸子雞,連雞胸都嫩滑,雞皮香口。啫啫生菜煲,用超熱石鍋放入唐生菜與一眾蒜蔥薑,香氣撲鼻,連清菜都可以煮到甘香!創意菜式--話梅豬手,豬手彈牙,極豐話梅咸香。芥末炸蠔,蠔大隻肥美,配上打成creamy 既芥末醬,yummy.....!見到隔離枱有盤好似荔枝甘既盤景,同埋有乾冰效果襯托既鮑魚,打卡最正,下次我一定會試。食後有感而發,好耐未食過甘高質,睇得出老闆係有heart去設計菜式,而最重要係唔貴,主要係地點唔係貴租,衣種嚮功夫菜裏面再加創意既餐廳真係好少有,所以大家黎的話,不妨聽老闆介紹去點菜,佢絕不會老點你。 PS* 大家打電話留枱記得預訂菜式