2022-09-20
作為一間韓國人氣嘅薄餅店,一定唔可以錯過!Pizza Maru為保持韓國正宗味道,主要原材料均由韓國進口。健康美味是Pizza Maru的核心理念,就連麵團配方都有專利,麵團主要成份係黑米、綠茶、小球藻及12種唔同嘅穀物,混合後低溫發酵至少二十四小時,非常有特色。因為唔係好肚餓,我哋只叫左一客pizza🍕同半份炸雞🍗,再叫左個韓國beer🍺薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅 (蜜糖杏仁邊)$207 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻一場黎到當然要試佢嘅招牌菜芝加哥薄餅🍕🍕。佢唔係一般嘅薄餅,佢用專利嘅麵團製造出嚟嘅餅底既煙靭又香濃,再配合埋龍龍嘅芝士,可以話係食過咁多間Pizza店最好嘅一間,真係好食得無話可說。雖然價錢都相對貴,但我覺得係完全值得。芝士秘製炸雞 6件 $118 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻炸雞有驚喜,諗住薄餅店佢嘅炸雞只不過係配菜都唔會有啲乜嘢特色。但原來佢嘅炸雞都非常好食,好香脆,雞肉亦都好多汁同幼嫩,好過好多專門嘅炸雞店。Madam Cherry Wheat Ale $56 (HH)👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻見HH時段就叫下,都幾好飲,比較light,我覺得較適合女士。2個人,一份pizza半份炸雞已經飽飽
芝士秘製炸雞 6件 $118 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2個人,一份pizza半份炸雞已經飽飽了,好在冇叫多。佢個dough真係令人回味,會再光顧。
P.S. 其實一開始唔知係韓國品牌,見啲侍應全部都係東南亞人士,以為係鬼佬嘢😂
食物:❇️❇️❇️❇️❇️
環境:❇️❇️❇️