1K
2023-11-10 105 views
尖沙咀區一間大型韓國餐廳註進.  Galbitown 由韓國人主理.  位於格蘭中心一樓, 乘地鐵尖沙咀  A2出口, 只行一分鐘, 交通極方便.  我們最愛韓國燒烤, 真係開心. 餐廳好光猛,  面積大, 有 8,000 尺.   堂座方桌, 座位闊落, 整齊清潔,   有氣派. VIP房 有多間,   方便團體, 家庭聚餐.每張檯設有平板電腦, 可以向左右方搖擺.   包裝餐具 , 枝裝水及紙杯,  非常衛生.平板電腦有三種語文:   中, 英, 韓, 自由選擇自助落單, 十分方便.準備食燒肉, 先叫啤酒.  涼冰冰.落單約 10分鐘,  智能機械人會依檯號送上食物.  既乾淨又省力.韓籍店員上前把前菜轉上枱面. 有傳統的泡菜, 蓮藕, 小魚乾, 辣椒, 西蘭花, 酸蘿蔔....等!   可以無限任添.我們點了烤肉, 前菜多加了醬油蟹及冰泡菜.  醬油蟹自家醃製, 味道鮮而濃厚. 還有酸洋蔥絲, 釀冬菇. 我們叫了包肉蔬菜,  生菜新鮮翠綠, 還有韓國紅葉生菜, 蘇子葉, 並配有紅蘿蔔, 青瓜條.很有效率, 我們訂單 的食物, 一一排列上檯, 好豐富啊. 韓牛肉眼扒, 空運到港,
整齊清潔,   有氣派.
 VIP房 有多間,   方便團體, 家庭聚餐.
準備食燒肉, 先叫啤酒.  涼冰冰.
傳統的泡菜, 蓮藕, 小魚乾, 辣椒, 西蘭花, 酸蘿蔔
醬油蟹, 冰泡菜
還有酸洋蔥絲, 釀冬菇.
酸洋蔥絲, 釀冬菇
包肉蔬菜, 生菜, 韓國紅葉生菜, 蘇子葉, 紅蘿蔔, 青瓜條
很有效率, 我們訂單 的食物, 一一排列上檯, 好豐富啊.
韓牛肉眼扒, 空運到港, 均勻的大理石油花分佈,  切割得頗為厚身, 肉質鮮嫩.
韓牛肉眼扒
入口鬆軟不得了, 脂肪唔多, 油膩感低, 肉汁豐富,  燒烤爐內設抽風, 清潔整齊.
特選牛肋骨肉,  用櫻花蜂蜜醃製,  肉身切了紋更入口, 卷住上檯,
特選牛肋骨肉
牛肋骨肉好大件.
店員細心替我們 燒烤,  肉質好軟稔,
店員再 剪件,  味道帶櫻花蜂蜜味.  非常可口, 必食之選.
用生菜把烤肉再加上泡菜一齊食, 特別美味!
豬頸肉, 入口韓豬, 肉質結實擺碟美觀.
豬頸肉
不用燒太久, 豬味香濃,  好好食.
生韓牛拌飯,  擺設靚,  顏色鮮艷吸引.  生牛肉在中央, 伴有蛋絲, 紅蘿蔔, 青瓜, 韓國菜苗, 另有白飯.
生韓牛拌飯
生牛肉好滑, 入口即化.  此拌飯有點像中式賀年菜 "撈起",  加上辣甜醬,  撈完之後, 可口美味.
嫩豆腐湯,  有蛋, 豆腐, 洋蔥, 辣椒, 金針菇.
嫩豆腐湯
辣豆腐湯少少辣,  加些飯, 好味暖胃.
選材非常好, 燒肉高質素, 價錢合理,  服務同環境都理想, 食得開心.  韓式飲品也有不少選擇.
傳統的泡菜, 蓮藕, 小魚乾, 辣椒, 西蘭花, 酸蘿蔔
醬油蟹, 冰泡菜