2020-05-23 162 views
今晚約左朋友黎食返餐韓國野,好鍾意黎outdark,因為呢度環境好好,播住韓歌,令人感到好放鬆。另外野食又多元化,想食鍋物、炸雞、飯省都有,韓國既必食美食,呢度都可以點。同朋友睇過餐牌後,一人點了一杯drink chill下大熱天時,飲返杯凍飲,好正。又解渴又好味。我們點了一份diy飯團,我地都好鍾意食,自己把飯拌上紫菜,蟹籽,撈呀撈,搓呀搓,自己搓成一個個飯團,飯團熱辣辣,而且都好衛生,因為會有手套提供。呢個飯好香,混上了香油、紫菜,味道是超香同惹味。另外點了一份雙拼炸雞,炸雞點了一份原味另一份是蜜糖蒜蓉味。兩種雞都各有風味。原味雞外能夠保持香脆,中間肉質都是juicy同啖啖肉。另外蜜糖蒜蓉雞因外皮沾上了蜜糖醬,所以吃起來甜甜的,但是雞皮便沒有原味雞的那麼香脆。所以點了雙拼雞都好的,可以試到兩種不同的口感、口味。不錯。除了雞外,仲配上了大量的香脆惹味薯條、薯格、蕃薯條。豐盛。另外我們仲加了$28配上了三條蕃薯芝士條。蕃薯味香濃,而且趁熱食仲會爆芝,正。海鮮煎餅,份量都不少,所以都幾飽呀,好多件。主要以蔬菜、海鮮、蝦、魚、魷魚等為配料,吃起來十分惹味。傾住計,一邊食野,好開心不過餐廳食
Green  apple
Mojito  ade

同朋友睇過餐牌後,一人點了一杯drink chill下
大熱天時,飲返杯凍飲,好正。又解渴又好味。
DIY飯團

雙拼炸雞加蕃薯條

另外點了一份雙拼炸雞炸雞點了一份原味另一份是蜜糖蒜蓉味。兩種雞都各有風味。
原味雞外能夠保持香脆,中間肉質都是juicy同啖啖肉。
東萊海鮮煎餅

傾住計,一邊食野,好開心
不過餐廳食客都不少,所以有限時用餐,但放心,因為上菜速度很快,所以我地就算一邊傾計一邊慢慢用餐,不會覺得好急趕,時間充裕。
2020-05-18
Green  apple