2023-01-11
♡ 韓國菜|韓燒稱霸 ~ 韓脈 ♡-好耐都冇食過韓燒~今日一收工就同朋友嚟到尖沙咀揀咗呢間人氣好旺、服務一流嘅韓國餐廳。一坐底無耐,就嚟咗好多前菜。有泡菜、魚腐、芽菜、醃蘿蔔絲同鵪鶉蛋等等。食韓國餐,當然唔少得仲有韓式薯仔煎餅,同樣都係附送😍- ♡ 醬油蟹 (1pcs) ♡ $250醬油蟹係會配埋紫菜蛋牛油拌飯😍一嚟到已經聞到🦀有好大陣香噴噴嘅醬油味~仲見到蟹殼上面有好多蟹膏 已經垂涎欲滴🤤食落去蟹肉好鮮甜 完全冇腥味 連埋醬汁一齊食 簡直係絕配😘再加埋紫菜牛油飯 真係好滿足。同朋友仔 都食到舔舔脷 👅有啲後悔冇嗌夠兩隻😋-♡ 特級牛肋骨 ♡ $250 牛肋骨油脂分布平均 店員幫我哋將牛肋骨剪成3份嚟燒燒完之後好多肉汁包埋生菜加配料一齊食 啲汁一路食一路滴晒落枱面🤤-♡ 蜂巢五花腩 ♡ $150 🐷一上到枱,賣相已經好吸引我最鍾意就係食五花腩~因為好食得嚟 又冇油膩嘅感覺燒一陣已經可以鎖住肉汁呢個真係必嗌❤️ -♡ Cass ♡ $40食韓燒又點可以冇啤酒飲呢?仲要係特登飲韓國嘅啤酒🍻呢隻啤酒冇苦澀味 女仔飲就啱晒啦❤️-❥ 如果生菜唔夠,仲可以加$10 追加。 #⇢店鋪資料:
好耐都冇食過韓燒~
一坐底無耐,就嚟咗好多前菜。
有泡菜、魚腐、芽菜、醃蘿蔔絲同鵪鶉蛋等等。 食韓國餐,當然唔少得仲有韓式薯仔煎餅,同樣都係附送😍
♡ 醬油蟹 (1pcs) ♡ $250
醬油蟹係會配埋紫菜蛋牛油拌飯😍
一嚟到已經聞到🦀有好大陣香噴噴嘅醬油味~
仲見到蟹殼上面有好多蟹膏
已經垂涎欲滴🤤
食落去蟹肉好鮮甜 完全冇腥味
連埋醬汁一齊食 簡直係絕配😘
再加埋紫菜牛油飯 真係好滿足。
同朋友仔 都食到舔舔脷 👅
燒完之後好多肉汁
包埋生菜加配料一齊食
啲汁一路食一路滴晒落枱面🤤
♡ 蜂巢五花腩 ♡ $150
🐷一上到枱,賣相已經好吸引
我最鍾意就係食五花腩~
因為好食得嚟 又冇油膩嘅感覺
燒一陣已經可以鎖住肉汁
呢個真係必嗌❤️
♡ Cass ♡ $40
食韓燒又點可以冇啤酒飲呢?
仲要係特登飲韓國嘅啤酒🍻
呢隻啤酒冇苦澀味 女仔飲就啱晒啦❤️
❥ 如果生菜唔夠,仲可以加$10 追加。
#
⇢店鋪資料:
韓脈 (帝國中心) (尖沙咀)
尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
#
#尖沙咀美食 #尖沙咀韓國餐廳 #尖沙咀韓燒
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處